PS Justin: Cea mai mare bogatie pe care o avem este credinta in Dumnezeu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Justin: Cea mai mare bogăție pe care o avem este credința în Dumnezeu

[2016-01-26]
Preasfințitul Părinte Justin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a oficiat duminică, 24 ianuarie 2016, Sfânta Liturghie în Biserica Sfântul Nicolae din Baia Mare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, dirijat de prof. Simion Vaida. La slujbă au participat oficialități locale, precum și numeroși credincioși.
În cuvântul rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa a făcut referire la pericopa Evanghelică citită în cadrul Sfintei Liturghii, în care a fost relatată vindecarea orbului din Ierihon. De asemenea, Preasfințitul Părinte Justin a făcut referire la libertatea credinței, exemplificând cu un citat din opera Părintelui Nicolae Steinhardt, din perioada de după încreștinare, când a primit darul botezului, Lumina lui Hristos.
„Oamenii pot folosi forța legii ca să limiteze libertatea altor oameni, unii pot fi aruncați în închisori din anumite motive, dar credința nu le-o poate limita nimeni. Un tiran sau un regim torționar poate să-ți ia orice, dar credința nu ți-o poate limita. În credință ești liber. Nimeni nu-ți poate smulge credința din ființa ta. Prin libertatea credinței și a gândirii tale creștine tu ești liber să ieși din celule întunecate, dintre patru pereți, și să pătrunzi în tainele lui Dumnezeu și în frumusețile creației. Așa au rezistat creștinii în închisori și au ieșit de acolo mai întăriți. Cu cât erau mai slabi fizic, cu atât erau mai întăriți sufletește. Au devenit mărturisitori din temnițele comuniste. Credința noastră nu ne-o poate lua nimeni; nici Lumina Evangheliei; nici libertatea de a crede și de a mărturisi pe Hristos, niciodată”, a spus Preasfințitul Părinte Justin Sigheteanul.
Cea mai mare bogăție pe care o avem este credința în Dumnezeu
„Trebuie să păstrăm această comoară: credința, singura pe care o avem. Toate bunurile și bogățiile materiale sunt trecătoare. Cea mai mare bogăție pe care o avem este credința în Dumnezeu precum și lumina Evangheliei; și darurile pe care le adunăm ca virtuți în viața noastră creștină, rugându-ne, crezând, postind, făcând fapte bune, iubind, iertând, făcând pace, făcând lumină. Suntem datori și noi să facem lumină în jurul nostru. Aceasta învățăm de la orbul din pericopa evanghelică de azi: să devenim apostoli, mărturisitori ai lui Hristos și următori ai Lui. Să mergem pe aceeași cale pe care au mers apostolii în urma lui Hristos”, a fost îndemnul Arhiereului în încheierea cuvântului de învățătură.
***
Parohia ocrotită de Sfântul Nicolae a fost înființată în anul 1922, iar primele slujbe religioase au fost oficiate într-o capelă improvizată, situată pe strada Gheorghe Șincai de azi. Consiliului orașului Baia Mare amenajează imobilul pentru a funcționa ca locaș de cult ortodox, care va fi sfințit în anul 1929, în ziua sărbătorii Nașterii Născătoarei de Dumnezeu, 8 septembrie, de către primul episcop al Vadului, Feleacului și Clujului, vrednicul de pomenire Nicolae Ivan.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 200, Ultimul acces: 2019-10-15 20:14:38