Prezenta arhiereasca in Parohia Bod, Brasov - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prezență arhierească în Parohia Bod, Brașov

[2016-01-27]
Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a binecuvântat duminică, 24 ianuarie 2016, lucrările de edificare efectuate în ultimii ani la Biserica Parohiei Bod, jud. Brașov, informează site-ul oficial al Eparhiei. Apoi, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie, în cadrul lăcașului de cult ocrotit de Sfântul Nicolae, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Răspunsurile liturgice au fost date de cvintetul “Anatoly” din Brașov, iar în cadrul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Ardealului l-a hirotonit diacon pe tânărul teolog Cătălin-Florin Debu.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre învățăturile desprinse din Evanghelia din Duminica a 31- adupă Rusalii, a vindecării orbului din Ierihon.
Apoi, pr. paroh Ion Petrescu a prezentat un scurt istoric al Bisericii “Sfântul Nicolae” din Bod, care a împlinit anul trecut 200 de ani de existență.
Prezența Înaltpreasfinției Sale la Bod a fost prima vizită a unui Mitropolit al Ardealului în localitatea brașoveană, după mai bine de 150 de ani de la popasul făcut de Sfântul Ierarh Andrei Șaguna aici.
Ca semn de prețuire a activității pastoral-misionare și administrative a preotului Ion Petrescu, Mitropolitul Ardealului l-a hirotesit sachelar. Adunarea și Consiliul parohiale, Consiliul local și Primăria Bod, precum și mai mulți binefăcători au primit acte de cinstire din partea Părintelui Mitropolit.
Vizita arhierească a la Bod a continuat cu prezentarea stadiului lucrărilor de construcție la biserica din Bod-Colonie. Ierarhul a fost primit la biserica în construcție de preotul paroh Iulian David și un grup de credincioși, aceștia fiind încurajați de Părintele Mitropolit să continue lucrările și să finalizeze locașul de cult atât de necesar în această comunitate.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2643, Ultimul acces: 2024-03-20 14:50:17