Patriarhul Romaniei s-a intalnit cu preotii din Protopopiatul Elvetiei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul României s-a întâlnit cu preoții din Protopopiatul Elveției

[2016-01-28]
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, aflat la Geneva cu prilejul participării la Sinaxa Panortodoxă ce a avut loc la Chambesy, s-a întâlnit joi seară, 28 ianuarie 2016, cu preoții din Protopopiatul Elveției. La întâlnire au fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Centrale și Meridionale, precum și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei.
În cadrul întrevederii, Preafericirea Sa a apreciat activitatea comunităților ortodoxe românești din diaspora ca fiind bogată, înțeleaptă și dinamică. De asemenea, Patriarhul României a îndemnat la o mai mare grijă față de copii și tineret și a încurajat învățarea limbii române, pe lângă limba statului în care locuiesc, importantă în acest sens fiind și misiunea preoților în sânul comunităților românești din diaspora.
„Ne bucurăm că numărul parohiilor a crescut și aceasta înseamnă o realizare misionară, pastorală, deoarece a crescut și numărul credincioșilor români care au venit în Elveția. Cunoaștem că activitatea pe care o desfășurați este una dinamică, bogată și în același timp înțeleaptă, fiindcă nu se pot face toate lucrările imediat exact cum am dori, ci trebuie și insistență, dar și răbdare. Iar din punct de vedere al contactelor cu credincioșii importantă este legătura aceasta de la om la om și, desigur, comunitatea adunată în rugăciune.
Este important ca să avem o grijă deosebită și pentru copiii care se nasc aici, să nu învețe doar limba țării respective, ci și limba maternă. Aceasta este o problemă pe termen lung, dar foarte importantă și trebuie și o cooperare mai intensă a statului cu diaspora, cu biserica în diaspora pentru că trebuie organizate școli duminicale, dacă nu se pot organiza cursuri la școlile publice oficiale, deoarece trebuie transmisă credința noii generații și mai este și o problemă de comunicare dintre părinți și copii din punct de vedere religios. Desigur, experiența aceasta a diasporei pentru noi într-o formă atât de masivă este o experiență relativ nouă. Au fost tot timpul români care au plecat în străinătate, dar nu într-un număr atât de mare și cele 3-4 milioane de români sunt foarte mult din punct de vedere numeric. În țară se vede lipsa românilor plecați în afara granițelor, mai ales în localitățile rurale unde populația a îmbătrânit”, a spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 840, Ultimul acces: 2024-03-27 09:03:17