„Preocuparea vietii lor a fost sa aduca intre oameni pacea si armonia” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

„Preocuparea vieții lor a fost să aducă între oameni pacea și armonia”

[2016-01-30]
La Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată sâmbătă, 30 ianuarie 2016, la Catedrala Patriarhală, de către Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a elogiat viața Sfinților Trei Ierarhi arătând că ei au apărat dreapta credință, precum și unitatea Bisericii.
„Ei au apărat dreapta credință în viața lor și ne-au lăsat și nouă această îndatorire de a păstra dreapta credință, dar de a păstra în același timp și unitatea Bisericii și unitatea sufletească a familiei și a noastră ca și comunitate creștină. Dincolo de aceasta, ne-au lăsat moștenire virtutea. Să fim iubitori ai lui Dumnezeu și să mărturisim drept așa cum am primit de la Sfinții Părinți, dar mai ales la Sinoadele ecumenice care au sintetizat după cercetări îndelungi ale Scripturilor învățătura și au lăsat-o Bisericii spre a fi mărturisită și trăită. Să ducem mai departe virtutea, să ducem mai departe credința cea dreaptă și să fim iubitori ai unității Bisericii și unității dintre noi oamenii, fugind de dezbinare, ceartă, răutate. Preocuparea vieții lor a fost să aducă între oameni pacea și armonia”.
Răspunsurile liturgice au fost date de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române, dirijată de Diac. Siluan Eloi.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 262, Ultimul acces: 2020-05-30 10:44:16