„Sfintii Trei Ierarhi - ambasadori si aparatori ai saracilor” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

„Sfinții Trei Ierarhi - ambasadori și apărători ai săracilor”

[2016-01-30]
Biserica Ortodoxă sărbătorește sâmbătă, 30 ianuarie 2016, pe Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur.
În cuvântul de învățătură rostit în Paraclisul Reședinței Patriarhale cu hramul Sfântul Grigorie Luminătorul, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a vorbit despre viața și învățătura Sfinților Trei Ierarhi.
Preafericirea Sa a subliniat faptul că Sfinții Trei Ierarhi sunt împreună rugători pentru unitatea Bisericii, precum și că erau mari apărători ai demnității umane, dar și ambasadori ai săracilor.
„Sfinții Trei Ierarhi sunt pentru Biserica noastră mari dascăli și ierarhi, luminători ai Ortodoxiei, și sunt, de asemenea, rugători împreună pentru unitatea Bisericii, pentru buna viețuire a creștinilor și pentru împreuna rugăciune și împreuna lucrare. Ei au apărat dreapta credință și unitatea Bisericii. În al doilea rând, au fost dascăli ai pocăinței și ai sfințeniei vieții creștine. În al treilea rând, toți trei erau mari apărători ai demnității umane umilite din cauza păcatelor și astfel ei s-au făcut ambasadori și apărători ai săracilor, ai bolnavilor, ai oamenilor suferinzi. Toți trei au apărat dreapta credință, sfințenia vieții creștine și au propovăduit milostenia, opera social-filantropică a Bisericii i-am spune astăzi”.
Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a mai spus că atunci când noi apărăm dreapta credință îi avem pe ei sprijinitori cu rugăciunile lor, cu vederea lor duhovnicească și cu cărțile pe care ni le-au lăsat. De asemenea, „Când lucrăm ca păstori de suflete sau când ne luptăm ca simpli credincioși pentru a viețui potrivit Evangheliei lui Hristos îi avem pe ei rugători, apărători și luminători, dascăli și ajutători prin această lucrare a noastră de înduhovnicire. Ei ne inspiră și în opera social-filantropică a Bisericii”.
Sfinții Trei Ierarhi au și date separate de prăznuire: Sfântul Vasile la 1 ianuarie, Sfântul Grigorie Teologul în 25 ianuarie, iar Sfântul Ioan Gură de Aur în 27 ianuarie și în 13 noiembrie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 290, Ultimul acces: 2020-07-14 15:13:12