Intalnirea internationala „Crestini si pastori pentru Biserica de maine”, la Roma - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întâlnirea internațional㠄Creștini și păstori pentru Biserica de mâine”, la Roma

[2016-02-01]
Tema celei de a XVIII - a întâlniri internaționale Creștini și păstori pentru Biserica de mâine, ce s-a desfășurat la Roma între 28 – 30 ianuarie 2016, a fost în acest an Biserica milostivirii, având în vedere că Biserica Romano – Catolică a decretat anul în curs Anul jubiliar al milostivirii.
La această întâlnire au participat aproximativ 100 de episcopi catolici din Europa, Asia, Africa și Statele Unite, iar ca invitați episcopi ortodocși, anglicani, luterani și armeni. Din partea Bisericii Ortodoxe Române au participat, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, și Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii.
Pe parcursul celor trei zile au avut loc conferințe urmate de discuții care au scos în relief importanța milostivirii în viața Bisericii și a creștinilor ca liant al dragostei dumnezeiești revărsată în lume prin Iisus Hristos Domnul, Izvorul marii milostiviri divine.
S-a subliniat, de asemenea, responsabilitatea Bisericilor creștine în implementarea dezideratului evanghelic de întrajutorare a semenilor și mai ales a celor aflați în lipsuri materiale, a imigranților ca și a celor ce suferă de pe urma războaielor.
Pe parcursul zilelor petrecute împreună episcopii din diferite locuri ale lumii au avut posibilitatea să se întâlnească și să-și împărtășească din experiențele lor pastorale și în același timp să găsească noi căi și mijloace pentru ca milostivirea lui Dumnezeu – expresie a iubirii Preasfintei Treimi, să se reverse din belșug într-o lume aflată în plin proces de secularizare și globalizare, o lume ce se confruntă cu conflicte interetnice și interreligioase, cu un aflux mare de migranți mulți de alte religii și care așteaptă să vadă din partea creștinilor dragoste, milă și înțelegere.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 228, Ultimul acces: 2020-05-29 14:19:43