Vizita pastorala in Danemarca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizită pastorală în Danemarca

[2016-02-01]
În perioada 30 ianuarie – 2 februarie 2016, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord se află într-o vizită pastorală în Danemarca, după cum informează www.episcopiascandinavia.se
Sâmbătă, 30 ianuarie 2016, Preasfinția Sa a săvârșit Taina Sfântului Maslu în parohia românească din Copenhaga și a botezat o femeie vârstnică din comunitate (78 de ani). După slujbă, părintele episcop și preoții slujitori au spovedit și îndrumat credincioșii aflați în necazuri și nevoi.
Duminică, 31 ianuarie 2016, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în parohia ortodoxă română din Copenhaga.
După Sfânta Liturghie a fost oficiat un parastas pentru vrednicul de pomenire Mitropolit Bartolomeu, astăzi, la împlinirea a cinci ani de la trecerea la cele veșnice.
Toți copii prezenți la slujbă au primit din partea ierarhului mai multe daruri iar după agapa creștină, părintele episcop Macarie s-a întâlnit cu tinerii din Centrul de tineret Sfântul Voievod Ștefan cel Mare al Episcopiei Ortodoxe române a Europei de Nord.
În zilele următoare, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie se va afla în peninsula Iutlanda, unde va sluji la paraclisul Mănăstirii Ortodoxe Române Sfinții Cuvioși Macarie Romanul și Ioan Iacob de la Neamț.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 219, Ultimul acces: 2020-05-26 00:35:50