Papa Francisc: Fiecare crestin este un Cristofor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: Fiecare creștin este un Cristofor

[2016-01-30]
Milostivirea și misiunea merg mână în mână, a subliniat Papa Francisc astăzi, la prima audiență jubiliară pe care a ținut-o în Piața San Pietro. După cum s-a anunțat, aceste audiențe speciale vor avea loc lunar, pe timpul Jubileului Milostivirii, într-o zi de sâmbătă. Prima audiență jubiliară a avut loc în chiar ultima sâmbătă din prima lună a anului 2016, Pontiful subliniind că dincolo de numele de la Botez mai avem unul: Cristofor.
Sfântul Părinte și-a început reflecția amintind cuvintele Papei Ioan Paul al II-lea: "Biserica trăiește o viață autentică atunci când mărturisește și proclamă milostivirea și când îi apropie pe oameni de izvoarele milostivirii". Avem deci "responsabilitatea de a fi misionari ai Evangheliei". Papa s-a folosit de experiența umană comună: atunci când trăim o experiență frumoasă simțim impulsul de a o împărtăși altora. "Simțim înlăuntrul nostru că nu putem reține bucuria care ne-a fost dăruită: vrem să o dăm mai departe. Bucuria trezită este de așa natură încât ne determină să o comunicăm." A aplicat apoi acest impuls la experiența întâlnirii cu Domnul, care ne face să vrem să vestim altora milostivirea Sa.
De fapt, a spus el, "semnul concret că l-am întâlnit cu adevărat pe Isus este bucuria pe care o simțim atunci când îl comunicăm și altora". Și nu este vorba de prozelitism, a subliniat Pontiful. "Eu îți dau ceea ce îmi dă bucurie." A argumentat cu experiența primilor discipoli, Andrei mergând la fratele său, Simon (Petru), să îi spună că l-a întâlnit pe Isus; și la fel Filip la Natanael. "A-l întâlni pe Isus echivalează cu a întâlni iubirea Sa. Această iubire ne transformă și ne face capabili să transmitem altora forța pe care ne-o dăruiește. Într-un fel am putea spune că din ziua Botezului îi este dat fiecăruia dintre noi un nume nou adăugat la cel pe care deja îl dau mama și tata, și acest nume este Cristofor: toți suntem Cristofori. Ce înseamnă? Purtători ai lui Cristos. Este numele atitudinii noastre, o atitudine de purtători ai bucuriei lui Cristos, ai milostivirii lui Cristos. Fiecare creștin este un Cristofor, adică un purtător al lui Cristos!"
La final Papa a subliniat că milostivirea nu ne este dată "ca o consolare privată, ci ne face instrumente pentru ca și alții să poată primi același dar". Primirea milostivirii ne trimite să fim misionari ai milostivirii, iar faptul de a fi misionari ai milostivirii în cele din urmă ne ajută să creștem tot mai mult în milostivirea lui Dumnezeu. "Așadar, să luăm în serios faptul că suntem creștini și să ne angajăm să trăim ca oameni care cred, pentru că numai așa Evanghelia poate să atingă inima persoanelor și să o deschidă ca să primească harul iubirii, să primească această mare milostivire a lui Dumnezeu care îi primește pe toți."
Imagini:
Legături:
textul integral al audienței jubiliare

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 205, Ultimul acces: 2020-05-26 01:53:08