Praznuirea Sf. Doctori fara de arginti Chir si Ioan la Spitalul de Copii din Galati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prăznuirea Sf. Doctori fără de arginți Chir și Ioan la Spitalul de Copii din Galați

[2016-02-02]
În fiecare an, ziua de prăznuire a Sf. Doctori fără de arginți Chir și Ioan reprezintă, un prilej de mare bucurie duhovnicească pentru cadrele medicale și micii pacienți ai Spitalului de Urgență pentru Copii, întrucât această instituție medicală din municipiul Galați și-a sărbătorit ocrotitorii.
Acesta este primul spital din județul Galați căruia i-a fost rânduit un ocrotitor spiritual. De ziua hramului, în capela contruită în curtea Spitalului un sobor de preoți a oficiat Sfânta Liturghie, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar și mass-media al Eparhiei.
La momentul liturgic cuvenit o parte dintre copii internați au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.
În continuare, Chiriarhul Dunării de Jos, în prezența cadrelor medicale și a copiilor internați aici a săvârșit o slujbă de mulțumire și parastasul pentru toți ostenitorii Spitalului de Copii din Galați, trecuți la Domnul.
După slujirea liturgică, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, împreună cu preoții slujitori și cadrele medicale au vizitat saloanele unde sunt internați cei mici.
Pentru a spori evlavia celor suferinzi, ierarhul locului le-a oferit spre închinare o părticică din moaște Sfântului Ierarh și Tămăduitor Luca, încurajându-i în suferință și oferindu-le daruri.
Piatra de temelie pentru noul lăcaș din incinta Spitalului a fost așezată de Chiriarhul Dunării de Jos la data de 3 octombrie 2011, pentru ca, la data de 28 noiembrie 2012, în cadrul manifestărilor pastoral-misionare prilejuite de sărbătorirea la Galați a Sf. Apostol Andrei, ÎPS Dionisie, Mitropolit de Corint, și ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au săvârșit slujba de binecuvântare pentru începerea slujirii în noua capelă a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sfinții Doctori fără de arginți Chir și Ioan din Galați. Capela spitalului a primit, de asemenea, în dar, ca hram și ocrotitori, alături de Sfinții Doctori fără de arginți, pe Sfinții Patapie și Luca al Crimeii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 707, Ultimul acces: 2024-03-22 03:14:40