Instalarea unui nou Protopop la Resita - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Instalarea unui nou Protopop la Reșița

[2016-02-04]
La Biserica Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș din incinta Protopopiatului Reșița, a avut loc marți, 02 februarie 2016, hirotesia și instalarea noului protopop, părintele Gheorghe Șuveți. Evenimentul festiv a debutat cu o Slujbă de Tedeum oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, la care au fost prezente oficialități locale, preoți din Protopopiatul Reșița, precum și un impresionant număr de credincioși din localitate, după cum ne-au precizat Diac. Pavel Canea și Darius Herea.
După sfânta slujbă părintele Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc al Episcopiei Caransebeșului a citit Gramata episcopală, iar părintele Gheorghe Șuveți a rostit jurământul de fidelitate pentru ascultarea care i-a fost încredințată. În continuare Preasfințitul Părinte Lucian a hirotesit și instalat pe noul protopop al Reșiței, pr. Gheorghe Șuveți.
„Am socotit ca la începutul acestui an civil, un an închinat educației religioase a tineretului creștin ortodox să numim un alt protopop mai tânăr, cel mai mare oraș din județul nostru și totodată cel mai mare protopopiat din Eparhia Caransebeșului. Îi dorim noului protopop multă sănătate, putere de muncă și Dumnezeu să-l învrednicească să ducă pe mai departe tradiția frumoasă în acest protopopiat reprezentativ și important din Episcopie. Sunt vremuri destul de complicate și credem că în fiecare post, în fiecare sector de activitate din biserica noastră trebuie să avem oameni mai tineri, care să răspundă pe măsură tuturor provocărilor societății actuale”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.
Pr. Gheorghe-Adrian Șuveți s-a născut la 4 octombrie 1977 în localitatea Anina, județul Caraș-Severin. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă Andrei Șaguna din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu, promoția 2000, specializarea Teologie Pastorală. Este căsătorit cu doamna Elena Șuveți, profesor de religie în Reșița, și au doi copii. A activat ca preot paroh la Anina (2000-2014), unde s-a îngrijit de construirea unei noi biserici ortodoxe în cartierul Steierdorf, târnosită de Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, la 1 noiembrie 2009. Cu data de 1 martie 2014 a fost transferat ca preot paroh la Parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Reșița, unde a înființat un centru de tineret. Pentru întreaga sa activitate în slujba Bisericii, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian i-a acordat rangul de iconom-stavrofor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2969, Ultimul acces: 2024-03-22 12:06:38