PS Timotei Prahoveanul a slujit la Catedrala Patriarhala. Ierarhul a hirotonit in diacon un tanar teolog - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Timotei Prahoveanul a slujit la Catedrala Patriarhală. Ierarhul a hirotonit în diacon un tânăr teolog

[2016-12-11]
de Iulian Dumitrascu

ps-timotei-prahoveanul-a-slujit-la-catedrala-patriarhala-ierarhul-a-hirotonit-intru-diacon-un-tanar-teolog
Numeroși credincioși au participat duminică în Catedrala Patriarhală la Sfânta Liturghie. Slujba a fost oficiată în 11 decembrie 2016 de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
În cuvântul rostit ierarhul a subliniat că putem aduce Împărăția lui Dumnezeu înlăuntrul oamenilor prin faptele noastre.
Împărăția lui Dumnezeu despre care ne-a vorbit Mântuitorul Iisus Hristos este împărăția dinlăuntrul nostru în primul rând, împărăția din inima fiecăruia. Sunt bucurii nebănuite pe care oamenii care vin la Biserică le simt atunci când ascultă Sfânta Liturghie. Totodată, sunt bucurii negrăite pe care oamenii le simt atunci când fac bine, când împart cu alții ceea ce le-a oferit Dumnezeu, când îi cheamă la masă pe alții. De asemenea, când se pun în slujba aproapelui, a aproapelui văzut ca rudenie, dar și aproapele de departe, adică aproapele cel străin pe care nu-l mai slujește nimeni. Aceste bucurii pe care le simt oamenii care Îl caută pe Domnul îi aduc (n. red.: aproapelui cel străin) Împărăția lui Dumnezeu înlăuntrul lui, a spus Preasfinția Sa.
În cadrul Sfintei Liturghii, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a săvârșit și hirotonia întru diacon a tânărului teolog Eugen Lazăr, pe seama Bisericii bucureștene Sfântul Silvestru.
Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost oferite de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române. La momentul Chinonicului, corala a susținut un recital de colinde.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2835, Ultimul acces: 2024-03-28 06:22:53