Zi de reculegere in Advent pentru persoanele consacrate - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Zi de reculegere în Advent pentru persoanele consacrate

[2016-12-13]
13.12.2016, București (Catholica) - Sâmbăta, 11 decembrie 2016, la mănăstirea Sf. Agnes – Congregatio Jesu, din Popești Leordeni, a avut loc reculegerea de Advent pentru persoanele consacrate din zona Bucureștiului. Au participat aproape optzeci de călugărițe și călugări, de dimineața la ora 9 până seara la ora 18.
A fost un timp de rugăciune în tăcere, hrănit de cele două meditații propuse de pr. Bogdan Balașca OFM. Dimineața am fost invitați să parcurgem profeția lui Isaia: Iată, fecioara va zămisli și va naște un fiu, căruia îi va pune numele „Emanuel” (7,14) ca pe un itinerar interior cu șapte trepte care ne conduce până la comuniunea cu Dumnezeu, adică Emanuel pe care îl celebrăm de Crăciun. La prânz am trăit un moment de fraternitate, de împărtășire plină de viață și de simpatie. Apoi, la ora 14.00 ne-am întâlnit pentru a doua prelegere din Noul Testament, unde ni s-a sugerat să medităm fiecare cuvânt din răspunsul Fecioarei Maria „Iată, slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău”.
După meditație a fost expus Preasfântul Sacrament în biserica mănăstirii, iar grădina surorilor a fost foarte primitoare pentru o plimbare în rugăciune, pentru că soarele zâmbea pe cer. În sfârșit, la orele 17.00 a urmat Sfânta Liturghie, în cinstea Fericitului Anton Durcovici, concelebrată de călugării preoți care au participat la ziua de reculegere. Celebrantul principal a fost pr. Marius Taloș, iar cuvântul de primire și salutul final au fost rostite de sr. Patricia Rediu. Sperăm să putem trăi un climat de familiaritate și de împărtășire atât de frumoasă în toate întâlnirile programate pentru acest an liturgic, următoarea fiind Ziua mondială pentru Viața Consacrată, în sărbătoarea Întâmpinării Domnului pe 2 februarie 2017. (corespondență semnată de pr. Stefano Conotter OCD)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 755, Ultimul acces: 2024-03-25 14:55:24