Concert de colinde la Catedrala Mitropolitana din Sibiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Concert de colinde la Catedrala Mitropolitană din Sibiu

[2016-12-15]
de Andrei Pau

mitropolia-ardealului-ips-laurentiu-concert-traditie-sibiu-sarbatori-iarna-4
Studenții Facultății de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu au susținut miercuri, 14 decembrie 2016, tradiționalul concert de colinde în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.
Anul acesta, studenților teologi le-au urmat preoții din Porotopopiatul Sibiu, care au susținut la rândul lor un concert de colinde.
La concertul studenților teologi și al preoților din Protopopiatul Sibiu au fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, părintele Nicolae Chifăr, decanul Facultății de Teologie din Sibiu, părintele Aurel Pavel, prodecanul instituției, precum și cadre didactice, preoți și numeroși credincioși.
Corul studenților a interpretat colinde tradiționale românești, din repertoriul internațional, precum și imnuri religioase specifice acestei perioade dinaintea praznicului Nașterii Domnului. Din repertoriul pregătit au făcut parte: Toată legea creștinească, Coroana de trandafiri, A venit și-aici Crăciunul sau Vin colindătorii.
La finalul concertului, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a vorbit despre frumusețea acestei perioade încărcate de spiritualitate și i-a felicitat pe preoți și studenți pentru continuarea acestei tradiții unice la Sibiu.
De fiecare dată îmi amintesc de acea perioadă în care concertul de colinde al studenților și concertul corului Catedralei erau două momente unice, în care oamenii veneau să asculte minunatele noastre colinde. Se înregistrau, se copiau benzile, așa cum era atunci tehnica. Astăzi ascultăm colindele și putem să retrăim în orice clipă bucuria prunciei, bucuria în care noi am primit pentru prima dată vestea Nașterii Mântuitorului nostru Hristos și am transmis-o și altora. Colindatul nu este altceva decât antrenarea într-o bucurie continuă, într-un schimb reciproc a tuturor creștinilor. Dacă îngerii în cer au cântat la Nașterea Domnului, noi, imitându-i pe ei, încercăm într-un fel sau altul, de la o cântare simplă la una melodică, la cântarea corală, polifonică, preamărind pe același Iisus, Pruncul Care S-a născut în ieslea Betleemului, a subliniat ierarhul.
La finalul evenimentului, ierarhul a binecuvântat pe cei prezenți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4329, Ultimul acces: 2024-04-16 04:28:11