Serbare de Craciun la Seminarul Teologic din Buzau. In program au fost incluse colinde si poezii religioase - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Serbare de Crăciun la Seminarul Teologic din Buzău. În program au fost incluse colinde și poezii religioase

[2016-12-24]
de Iulian Dumitrascu

La Catedrala arhiepiscopală Înălțarea Domnului din Buzău a avut loc joi, 22 decembrie 2016, tradiționala serbare de Crăciun a seminariștilor buzoieni. Ca în fiecare an, elevii Seminarului Teologic Ortodox Chesarie Episcopul, împreună cu profesorii lor, au pregătit un frumos program de colinde și poezii religioase, după cum ne-a precizat Dragoș Olteanu, Consilier mass-media și purtător de cuvânt al Eparhiei.
În prima parte a manifestării, copiii de la Grădinițele Sfânta Cuvioasă Parascheva și Căsuța Piticilor din Buzău, care funcționează ca structuri ale Seminarului, au cântat melodii specifice Crăciunului și au recitat poezii, spre bucuria părinților și a tuturor celor prezenți. Publicul spectator i-a răsplătit pe cei mici cu aplauze, iar Moș Crăciun nu a întârziat să apară în mijlocul lor cu foarte multe daruri.
După acest moment încântător, elevii Școlii de cântăreți bisericești, pregătiți de Arhid. Prof. Alexandru-Paul Bârsan, au interpretat câteva piese din repertoriul liturgic, precum și unele colinde bizantine și tradiționale românești.
Programul s-a încheiat cu un concert de colinde, susținut de Corul Credo in Deo al instituției buzoiene de învățământ teologic, sub îndrumarea Diac. Prof. Gianin-Cristian Oprea. Repertoriul a cuprins lucrări scrise de Tiberiu Brediceanu, Vasile Popovici, Pr. Nicu Moldoveanu, Marin Trache, Gabriel Popescu, Pr. Ion Popescu-Runcu și Gheorghe Danga. În cadrul concertului, elevii seminariști au recitat și o serie de poezii religioase: E mare sărbătoare (de Cătălin Artene); Nașterea Domnului (de Ion Pillat); La colindat (de Cristian Marius Dima); Colind (de Carmen Ionescu); Povestea Sfântului Spiridon (de Ana-Georgiana Grigore).

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 908, Ultimul acces: 2024-04-11 04:00:37