Patriarhul Romaniei: Colindele care vorbesc despre manastire imbogatesc patrimoniul cultural si spiritual izvorat din dragostea fata de Dumnezeu si de Biserica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul României: Colindele care vorbesc despre mănăstire îmbogățesc patrimoniul cultural și spiritual izvorât din dragostea față de Dumnezeu și de Biserică

[2016-12-18]
de Andrei Pau

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit duminică, 18 noiembrie 2016, la Reședința Patriarhală, colinda adusă de maicile de la Mănăstirea Văratec, județul Neamț.
Potrivit Radio Trinitas, în cuvântul de binecuvântare, Preafericirea Sa a evidențiat frumusețea colindelor care vorbesc despre schit și mănăstire.
Vă mulțumim pentru frumoasele colinde pe care le-ați adus ca o lumină a Betleemului. În general în colinde se vorbește despre sat, despre oraș. Puține colinde vorbesc despre schit și despre mănăstire. În seara aceasta am ascultat colinde care sunt creație proprie. Aceste colinde îmbogățesc patrimoniul cultural și spiritual izvorât din dragostea față de Dumnezeu și de Biserică.
La final, maicile au primit arhiereasca binecuvântare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 496, Ultimul acces: 2021-05-01 11:34:55