PS Petroniu a oficiat Sfanta Liturghie la Biserica „Sfantul Proroc Daniel” din orasul Jibou, jud. Salaj - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Petroniu a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Proroc Daniel” din orașul Jibou, jud. Salaj

[2016-12-18]
de Andrei Pau

Duminică, 18 decembrie 2016, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramurile Sfântul Proroc Daniel și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din orașul Jibou, notează site-ul oficial al Episcopiei Sălajului.
În cadrul Sfintei Liturghii, părintele diacon Răzvan Govor a fost hirotonit preot misionar pe seama Protopopiatului Jibou.
***
Piatra de temelie a locașului de cult a fost sfințită în data de 16 iunie 1991, iar în 23 aprilie 2002, altarul demisolului bisericii a fost târnosit (sfințit). Lucrările efectuate la biserică au fost finalizate în anul 2013, iar în data de 15 septembrie a aceluiași an, locașul de cult a fost sfințit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și Preasfințitul Părinte Petroniu. Cu această ocazie, cei doi preoți slujitori ai bisericii au primit din partea Preafericirii Sale distincția Crucea Patriarhală. Tot atunci, Sfântul Proroc Daniel a fost proclamat ocrotitorul orașului Jibou.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1824, Ultimul acces: 2021-05-17 09:41:30