Muzeul National al Satului: Festivalul de datini si obiceiuri de Craciun si Anul Nou “Am venit sa colindam. Florile Dalbe” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Muzeul Național al Satului: Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou “Am venit să colindăm. Florile Dalbe”

[2016-12-17]
de Andrei Pau

Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti organizează în perioada 17-18 decembrie 2016 cel mai important eveniment cultural al sfârșitului de an : Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou Am venit să colindăm. Florile Dalbe, informează site-ul oficial al instituției.
Cete de colindători și de mascați din importante zone etnografice ale țării, păstrătoare de valoroase obiceiuri, tineri interpreți de muzică populară și meșteri populari se vor aduna pe ulițele Muzeului Satului și vor transpune vizitatorii în atmosferă tradițională a sărbătorilor de iarnă.
Manifestările vor debuta sâmbătă, 17 decembrie 2016, începând cu ora 13.00. Cei prezenți vor avea ocazia să privească spectacolul oferit de ansamblul Gorjeanca din Târgul Jiu. De asemenea, în aceeași zi vor colinda Ion Crețeau, Andreea Haisan Brașoveanu, Loredana Streche, Gabriel Dumitru și Petronela Axintioaiei.
Duminică, 18 decembrie 2016, va avea loc adunarea cetelor de colindători și mascați din Buzău, Neamț, Cluj, Tulcea și Teleorman într-o paradă a obiceiurilor specifice de Crăciun și Anul Nou.
Pentru prima dată la muzeu vor fi Grupul de colindători din Maramureș coordonați de Anghelina Timiș Lungu, Grupul de tradiții Mărișana – Mărișel, Cluj, Ansamblul de datini Străjerii din Dolhești – Suceava, Urșii de la Preutești – Suceava.
Alături de aceștia, grupuri de tradiție vor mai fi prezenți Grupul folcloric Ciobănașul – Gura Teghii, Buzău, Ansamblul Drumul baltagului – Borca, jud. Neamț, Ansamblul Tradiții luncavițene – Luncavița, jud. Tulcea, Grupul folcloric Marin Cotoanț㠖 Măldăeni, jud. Teleorman.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 357, Ultimul acces: 2021-05-17 10:07:53