Papa Francisc: La Craciun, Isus ne ofera o noua speranta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: La Crăciun, Isus ne oferă o nouă speranță

[2016-12-21]
21.12.2016, Vatican (Catholica) - În timp ce speranța poate fi adesea văzută ca dorința după lucruri inaccesibile, Papa Francisc a spus că nașterea lui Isus Cristos ne oferă un nou fel de speranț㠖 una care, datorită Întrupării, este tangibilă și duce la un altfel de scop. „Când se vorbește despre speranță, adesea se referă la ceea ce nu este în puterea omului și ceea ce nu este vizibil. De fapt, ceea ce sperăm merge dincolo de forțele noastre și de privirea noastră”, a spus Pontiful pe 21 decembrie. Dar nașterea lui Cristos „ne vorbește despre o speranță diferită, o speranță credibilă, vizibilă și comprehensibilă, pentru că este întemeiată în Dumnezeu”.
Sfântul Părinte a continuat: „Așadar, pentru creștin a spera înseamnă certitudinea de a fi pe drum cu Cristos spre Tatăl care ne așteaptă. Speranța nu este niciodată oprită, speranța este mereu în mișcare și ne face să mergem. Această speranță, pe care ne-o dăruiește Pruncul din Betleem, oferă o țintă, un destin bun prezentului, mântuire omenirii, fericire celui care se încredințează lui Dumnezeu cel milostiv.” Și a invitat la reflecție cu următoarele două întrebări: „Eu merg cu speranță sau viața mea interioară este oprită, închisă? Inima mea este un sertar închis sau este un sertar deschis speranței care mă face să merg nu singur, cu Isus?”
După ce a amintit că obiceiul ieslei provine de la Sf. Francisc de Assisi, Papa a dorită să puncteze că Betleemul unde s-a născut Isus era un „mic târg din Iudeea, unde cu o mie de ani înainte s-a născut David, păstorașul ales de Dumnezeu ca rege al lui Israel; Betleem nu este o capitală, și pentru aceasta este preferat de providența divină, căreia îi place să acționeze prin cei mici și umili.” A vorbit și despre Maria, Mama speranței, alături de care a stat Iosif, pomenindu-i în continuare și pe păstori, „care îi reprezintă pe cei umili și pe cei săraci ce îl așteptau pe Mesia”. „În acel Prunc văd realizarea promisiunilor și speră ca mântuirea lui Dumnezeu să ajungă în sfârșit pentru fiecare dintre ei”, a spus Papa.
„Cine se încrede în propriile siguranțe, mai ales materiale, nu așteaptă mântuirea de la Dumnezeu. Să ne intre acest lucru în cap: siguranțele noastre nu ne vor mântui; unica siguranță care ne mântuiește este aceea a speranței în Dumnezeu. Ne mântuiește pentru că este puternică și ne face să mergem în viață cu bucurie, cu voința de a face binele, cu voința de a deveni fericiți pentru veșnicie. În schimb, cei mici, păstorii, se încred în Dumnezeu, speră în El și se bucură când recunosc în acel Prunc semnul indicat de îngeri.”
Papa a încheiat spunând: „Iubiți frați și surori, în aceste zile, contemplând ieslea, ne pregătim pentru Nașterea Domnului. Va fi cu adevărat o sărbătoare dacă-l vom primi pe Isus, sămânță de speranță pe care Dumnezeu o depune în brazdele istoriei noastre personale și comunitare. Fiecare ‘da’ spus lui Isus care vine este un vlăstar de speranță. Să avem încredere în acest vlăstar de speranță, în acest ‘da’: „Da, Isuse, tu poți să mă mântuiești, tu poți să mă mântuiești’. Crăciun fericit de speranță tuturor!”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 748, Ultimul acces: 2024-04-09 06:11:33