PF Sevciuc: Razboiul civil a readus multi oameni la credinta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PF Șevciuc: Războiul civil a readus mulți oameni la credință

[2016-12-20]
PF Sviatoslav Șevciuc
20.12.2016, Kiev (Catholica) - La aproximativ trei ani de la izbucnirea războiului civil, în Ucraina se înregistrează semnele unei renașteri a credinței. A vorbit despre acestea Arhiepiscopul Major greco-catolic de Kiev, Preafericitul Sviatoslav Șevciuc, într-un interviu pentru Radio Vatican, care va fi difuzat pe undele radio în formă completă în 4 ianuarie 2017. Potrivit Arhiepiscopului Major Șevciuc, „când a început războiul în Ucraina, întreaga diasporă s-a trezit: chiar și acele persoane care din diferite motive s-au îndepărtat fie de comunitățile culturale fie de Biserică. Se întorc pentru că simt să trebuie să facă ceva pentru cei care suferă în Ucraina”.
Populația, a subliniat el, descoperă că nici oamenii politici, nici diplomații nu reușesc „să oprească războiul”: în fața acestei situații, asistăm la o „retrezire a vieții creștine autentice”, cu „o comunitate care trăiește Liturghia, o comunitate care vestește Evanghelia și predă cateheză”, implicându-se și în slujirea socială, deoarece „dacă o parohie se închide în ea însăși moare”. Mons. Șevciuc a denunțat apoi „agresorii moderni, care doresc să modeleze lumea după planul lor strategic și geopolitic”, încercând să insufle „două sentimente foarte periculoase: teama și ura”.
Mulți se tem „de pierderea siguranței economice, din cauza migrațiilor… de pierderea puterii, din cauza noilor alegeri”. „Răspunsul creștin este: Nu vă temeți! Pentru că nu legile oarbe ale economiei ne conduc viața, ci persoanele libere și responsabile”. Preafericitul Șevciuc îi îndeamnă pe conaționalii săi: „Nu îi urâți pe cei care poate se prezintă ca dușmanii voștri. Știm că doar iubirea este capabilă să dea naștere la eroi”. Altfel, „ura global㔠riscă să distrug㠄atât colaborarea dintre statele europene cât și siguranța mondială, sistemul de securitate”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 745, Ultimul acces: 2024-03-23 06:22:40