Papa Francisc va face o vizita de trei zile la Fatima - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc va face o vizită de trei zile la Fatima

[2016-12-17]
17.12.2016, Vatican (Catholica) - În timp ce zvonuri au circulat de mai multă vreme, Vaticanul a confirmat doar astăzi faptul că Papa Francisc va merge în Fatima, Portugalia, în 12-13 mai, pentru a marca centenarul aparițiilor. „Cu ocazia centenarului aparițiilor Fecioarei Maria la Cova da Iria, și primind invitația Republicii și a Episcopilor portughezi, Sanctitatea Sa Papa Francisc va merge în pelerinaj la Sanctuarului Fecioarei de la Fatima, în 12-13 mai 2017”, se spune în comunicatul făcut public pe 17 decembrie. Declarația confirmă perioada deja anunțată de președintele țării, Marcelo Rebelo de Sousa, cât și de Sanctuarul de la Fatima.
Dintre toate aparițiile mariane, cele legate de Fecioara de la Fatima sunt printre cele mai faimoase. Pe 13 mai 1917, frații Francisco și Jacinta Marto, de 9 și 7 ani, împreună cu verișoara lor, Lucia dos Santos de 10 ani, erau cu oile lângă orășelul portughez Fatima când au văzut o femeie îmbrăcată în alb și ținând în mână un rozar. După prima apariție, Fecioara le-a mai apărut copilașilor pe 13 ale fiecărei luni din mai până în octombrie. Mesajul aparițiilor de la Fatima poate fi rezumat în principal în chemarea la pocăință și rugăciune. În 1930 Biserica Catolică a recunoscut caracterul supranatural al aparițiilor, la Fatima fiind înălțat un Sanctuar. A fost vizitat de Papa Paul al VI-lea pe 13 mai 1967, și mai apoi de Papa Ioan Paul al II-lea și de Papa Benedict al XVI-lea.
Secretarul de stat al Vaticanului, Cardinalul Pietro Parolin, a călătorit la Fatima în 11-13 octombrie, foarte probabil pentru pregătirea acestei vizite. Traseul său poate indica posibila agendă a Papei. S-a oprit și la Lisabona, unde a ținut un discurs despre identitatea Europei într-o conferință de la Universitatea Catolică din Portugalia, marcând al 50-lea aniversar al fondării. De asemenea a vizitat câteva biserici și a luat masa cu Cardinalul Manuel José Macário do Nascimento Clemente, Patriarhul latin de Lisabona. La Fatima, Cardinalul a participat pe 12 octombrie la binecuvântarea lumânărilor și la rugăciunea Rozariului în capela mică a aparițiilor, înainte de procesiunea la altar pentru celebrarea Liturghiei. Pe 13 octombrie a fost o altă procesiune specială cu Liturghie și cu binecuvântare cu Preasfântul Sacrament.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 332, Ultimul acces: 2021-05-17 09:59:41