Anul Omagial 2016: Sfantul Antim cinstit la ctitoria sa din Capitala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anul Omagial 2016: Sfântul Antim cinstit la ctitoria sa din Capitală

[2016-12-30]
de Andrei Pau

Mănăstirea Antim, ctitorie a Sfântului Antim Ivireanul, a reunit sub cupola sa în data de 26 septembrie 2016 clerici ai Bisericilor Antiohiei, României și Georgiei. La slujba de sfințire a altarului bisericii Mănăstirii Antim au luat parte sute de credincioși, clerici și ierarhi.
Slujba a fost oficiată de Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, și Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolit de Rustavi (reprezentantul Patriarhului Georgiei. În cadrul evenimentului, a fost sfințită și noua raclă care adăpostește moaștele sfinților aflate în cadrul lăcașului de cult.
Manifestările dedicate cinstirii Sfântului Antim au continuat în data 27 septembrie 2016 când a fost oficiată Sfânta Liturghie pe Colina Bucuriei.
Evenimentul desfășurat în Capitala României a avut loc în contextul Anului Comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești. De altfel, anul 2016 a reprezentat o promovare a vieții și operei Sfântului Antim Ivireanul în toată Patriarhia Română.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8214, Ultimul acces: 2021-04-18 01:32:38