Comunitatea Sant`Egidio a oferit mese de Craciun in circa 400 de locatii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Comunitatea Sant`Egidio a oferit mese de Crăciun în circa 400 de locații

[2016-12-31]
31.12.2016, Roma (Catholica) - Comunitatea catolică Sant’Egidio a organizat o masă de Crăciun pentru săracii din Roma, în Bazilica Santa Maria in Trastevere, precum și în diferite țări unde comunitatea acționează: în total în 400 de locuri. Iar în această noapte, de 31 decembrie, vor duce hrană, inclusiv „panettone” la oamenii străzii din Roma, așa după cum fac de obicei, „pentru a simți afecțiunea noastră”, a declarat un voluntar al comunității. Iar mâine, 1 ianuarie, va avea loc Marșul pentru Pace, în Roma, de la Castel Sant’Angelo, pe Via della Conciliazione, până în Vatican, unde se va participa la rugăciunea Angelus cu Papa Francisc. Marșul va avea loc și în alte țări unde comunitatea are membri.
Legat de masa de Crăciun pentru săraci, comunitatea subliniază că este vorba de o „o tradiție pentru Comunitatea Sant’Egidio din 1982, când un mic grup de persoane au fost primite la masă în Bazilica Santa Maria in Trastevere”. Au fost „circa 20 de oaspeți” la prima masă: „unii erau bătrâni din zonă, cu care eram deja prieteni de ceva vreme, care ar fi fost singuri în acea zi, iar unii erau oameni ai străzii pe care îi știam de pe străzile Romei”. De atunci numărul persoanelor a crescut an de an, „inițiativa ajungând în multe părți ale lumii, unde este prezentă comunitatea”. Crăciunul din 2000 a fost unul extraordinar, cu zeci de mii de persoane din 54 de țări: oameni ai străzii, locuitori din azile, deținuți, toți săracii ajutați peste an de comunitate și mulți alții au participat atunci la sărbătoare. Sf. Francisc spunea despre Crăciun că este sărbătoarea sărbătorilor și de aceea toți trebuie îmbrățișați, nimeni exclus. Fr. Thomas de Celano explică: „în acea zi Francisc a dorit ca cerșetorii să fie copleșiți de bogați, iar boul și măgarul să primească o porție de hrană mai abundentă decât de obicei”.
Comunitatea a mai explicat că tocmai în ziua în care Isus s-a născut sărac, pentru a mântui lumea, ei doresc să se strângă ca o mare familie, în care fiecare să se simtă ca acasă.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 586, Ultimul acces: 2021-04-21 05:04:46