Papa va anunta in fiecare prima duminica a lunii o intentie urgenta de rugaciune - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa va anunța în fiecare primă duminică a lunii o intenție urgentă de rugăciune

[2016-12-30]
Papa Francisc
30.12.2016, Roma (Catholica) - Papa Francisc modifică practica intențiilor sale lunare de rugăciune, răspândite în lumea întreagă de Apostolatul Rugăciunii. Într-un anunț pe blogul său, în ziua de vineri, 30 decembrie 2016, pr. iezuit James Kubicki, director național al Apostolatului Rugăciunii din America, a explicat că o intenție papală lunară de rugăciune a fost dată lumii prin Apostolatul Rugăciunii, cunoscut acum ca Rețeaua Mondială de Rugăciune a Papei, începând de la sfârșitul anilor 1800. O a doua intenție pentru misiuni a fost adăugată în 1929.
„Astăzi sunt numite intenția universală și cea de evanghelizare”, a arătat pr. Kubicki, explicând lungul proces prin care Vaticanul solicită sugestii din partea Congregațiilor și a membrilor Apostolatului din întreaga lume; acestea sunt apoi propuse Sfântului Părinte, el dă versiunea lui finală și sunt traduse apoi din italiană în diferite limbi, fiind făcute publice. În anul 2016, a fost adăugată o noutate, cu un material video în care apărea Sfântul Părinte, ilustrând intențiile fiecărei luni. Acum Papa Francisc introduce o modificare în acest proces.
El „revine la practica unei singure intenții lunare; douăsprezece intenții pentru anul 2017, care alternează între evanghelizare și intenții universale, au fost deja făcute publice”, a explicat pr. Kubicki. „Având în vedere însă viteza de comunicare din era digitală, el adaugă o a doua intenție de rugăciune, urgentă, pe care o va face cunoscută în cadrul discursului său de dinaintea rugăciunii Angelus din prima duminică fiecărei luni”. „Pr. Frederic Fornos SJ, directorul internațional al Rețelei Mondiale de Rugăciune a Papei, vede în aceasta un mod prin care Papa Francisc dorește să înfrunte ‘cultura indiferenței’, concentrând atenția noastră în rugăciune asupra unor situații care sunt ‘mai concrete, exacte, legate de circumstanțe actuale'”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 526, Ultimul acces: 2021-04-18 01:03:04