Copiii sustin Biserica. Proiect cultural-misionar la Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Copiii susțin Biserica. Proiect cultural-misionar la Iași

[2017-01-10]
de Sorin Ionițe

La Paraclisul Parohiei Acoperământul Maicii Domnului – Bejan din Iași a fost susținută duminică, 8 ianuarie 2017, sceneta Nașterea Domnului, informează site-ul doxologia.ro. Piesa a fost interpretată de un grup de copii îndrumat de preoteasa Gabriela Stoica, profesor de religie.
Evenimentul reprezintă finalizarea unui proiect început la jumătatea lunii noiembrie 2016. Astfel, grupul a susținut acest act artistic în cincisprezece parohii din Iași, în preajma Nașterii Domnului, cu scopul de a aduna fonduri pentru construcția bisericii Parohiei Bejan.
Pr. paroh Sever Stoica le-a mulțumit copiilor pentru jertfă.
Vă mulțumim foarte mult copilași pentru străduința voastră și pentru jertfa pe care ați făcut-o, lăsând alte preocupări! Este apreciabil faptul că duminică de duminică ați mers să prezentați această scenetă în parohiile ieșene.(…)Nădăjduim că acești copii își vor aminti că au mers în sfintele biserici și se vor întări în credință, fiind credincioși ai Bisericii noastre strămoșești.
***
Parohia Acoperământul Maicii Domnului – Bejan din Iași s-a înființat în data de 27 iunie 2011, în urma dării în folosință de către Consiliul Local al municipiului Iași a unei suprafețe de 1.500 mp către Mitropolia Moldovei și Bucovinei, pentru construcția unei biserici la baza dealului Galata, în zona Ștrandului Municipal Iași. Ea cuprinde un număr de 256 familii ortodoxe, cu posibilități financiare reduse.
În anul 2012 s-a construit o casă praznicală, care este folosită ca locaș de cult până la terminarea construcției bisericii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4987, Ultimul acces: 2024-04-14 12:30:38