Boboteaza 2017 | PS Iustin a oficiat slujba Aghiasmei Mari - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Bobotează 2017 | PS Iustin a oficiat slujba Aghiasmei Mari

[2017-01-09]
de Andrei Pau

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a oficiat vineri, 6 ianuarie 2017, slujba Aghiasmei Mari. Cei 3.500 litri de apă ce fost sfințită a fost adusă de la unul din izvoarele Băii Mari, notează site-ul oficial al Eparhiei.
În cuvântul rostit, ierarhul a evidențiat faptul că odată cu Botezul Mântuitorului și cu Pogorârea Duhului Sfânt, creația întreagă și omul în sine au fost binecuvântați și restaurați.
Cerurile s-au deschis și Dumnezeu în Treime, Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, s-a arătat nouă. Prin Botezul Domnului, am primit și noi înfierea și Botezul cu Duh Sfânt, pentru că odată cu Botezul Mântuitorului și cu Pogorârea Duhului Sfânt prin cerurile deschise, creația întreagă și omul în sine au fost binecuvântați și restaurați. Adam cel vechi a murit și de aceea Botezul se face prin afundare, de trei ori, în numele Tatălui, al Fiului și Sfântului Duh, însemnând că moare omul cel vechi și se naște o făptură nouă, a spus Preasfinția Sa.
Sărbătoarea Botezului Domnului a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de Episcopul Maramureșului și Sătmarului în Catedrala Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Doxologia al Catedralei, dirijat de părintele Petrică Aurelian Covaciu.
La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Iustin a înmânat înalta Distincție Eparhială Crucea Sfântul Iosif Mărturisitorul părintelui arhimandrit Casian Filip, Ecleziarhul Catedralei Episcopale Sfânta Treime, care din anul 2000 s-a îngrijit de buna rânduială a slujirii liturgice în locașul de cult. De asemenea, aceeași distincție a primit și Arhidiacon Nifon Motogna care a supravegherea lucrărilor de ridicare, de la cota zero, până la cota + 85 m a Catedralei Episcopale Sfânta Treime.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1216, Ultimul acces: 2024-04-17 01:17:48