Cinstirea Sfintei Mucenite Tatiana la Catedrala din Craiova - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cinstirea Sfintei Mucenițe Tatiana la Catedrala din Craiova

[2017-01-11]
de Andrei Pau

Catedrala Mitropolitană Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Craiova își va cinsti joi, 12 ianuarie 2017, unul dintre ocrotitori, pe Sfânta Muceniță Tatiana diaconița, a precizat părintele protosinghel Vladimir Dărângă, Eclesiarhul Catedralei Mitropolitane.
Manifestările vor debuta miercuri, 11 ianuarie 2017, cu slujba Vecerniei unită cu Litia. În continuare, moaștele Sfintei Tatiana vor fi purtate în procesiune în jurul Catedralei.
Joi, 12 ianuarie 2017, în ziua de prăznuire, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile la strană vor fi oferite de Grupul psaltic Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, dirijat de prof. Victor Șapcă.
Moaștele Sfintei Tatiana au fost aduse de boierii Craiovești de la Constantinopol, după anul 1453. Ele au fost așezate inițial la Mănăstirea Bistrița, din județul Vâlcea. De aici au fost mutate de Sfântul Voievod Neagoe Basarab la Biserica Domnească din Curtea de Argeș.
După reorganizarea Mitropoliei Olteniei, la începutul anilor 1950, capul Sfintei a fost adus la Catedrala mitropolitană din Craiova, unde se găsește și astăzi spre cinstire și închinare, alături de moaștele Sfinților Mucenici Serghie și Vah și ale Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3130, Ultimul acces: 2021-04-22 07:43:34