Circa 13.000 de tineri la conferinta SEEK 2017 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Circa 13.000 de tineri la conferința SEEK 2017

[2017-01-11]
11.01.2017, San Antonio (Catholica) - Nu în fiecare zi vezi 13.000 de studenți reunindu-se pentru a se ruga, a primi Sacramentele și a învăța mai multe despre credința lor. Dar tocmai așa ceva a avut loc săptămâna trecută, când studenți din peste 500 de colegii americane și din alte țări s-au reunit în San Antonio, Texas, pentru conferința SEEK 2017. Coordonată de FOCUS (Fraternitatea Studenților din Universitățile Catolice), conferința din 3-7 ianuarie a dat tinerilor ocazia de comuniune, cult și ascultarea unor discursuri din partea unor vorbitori de primă mână.
„Este încurajator să vedem că sunt persoane care încearcă asemenea ție”, a declarat Cynthia Lopez, studentă la Universitatea Northern Arizona. Ea a declarat pentru CNA că nu intenționa inițial să vină la eveniment. S-a înscris doar pentru că cineva a invitat-o. „Uneori te simți singură în lume”, a spus ea, „ca și cum ai fi singurul student care caută să fie sfânt, dar nu este așa – privește împrejur”. Și a continuat: „Este dificil să fii sfânt într-o universitate seculară”, adăugând că la conferința SEEK 2017 a învățat cum să găsească sprijin pentru acest ideal. Melissa Golus, de la Colegiul Benedictin din Atchison, Kansas, a spus despre eveniment: „Îți oferă instrumentele de care ai nevoie pentru a te întoarce la colegiul tău, chiar dacă ești singura care crede acolo. Este ok. Este ok să mergi și poate să inviți și pe alții să se alăture ție.” Înconjurată de mulți tineri, Golus a spus: „Este extraordinar. Nu vezi așa ceva în lume. Este minunat să vezi atâția oameni pasionați de Dumnezeu.”
Tema conferinței SEEK din acest an a fost „Ce te împinge?” Fiecare zi începea cu Liturghia, cu peste 300 de preoți și Arhiepiscopi. Studenții erau împărțiți apoi în sesiuni separate pe sexe, având ocazia să afle mai multe despre masculinitatea și feminitatea autentice. După-masa, studenții au putut să viziteze diferite standuri vocaționale și pastorale, la Centrul Henry B. Gonzalez. De asemenea au avut ocazia să asculte 35 de vorbitori catolici care au atins teme fierbinți, precum „Cine sunt eu să judec” sau „Cum să răspunzi relativismului cu logică și iubire”. Jeff Cavins a ținut două conferințe: „Isus și discipolul modern” și „Cum să citești Biblia ca un discipol”. „Mulți oameni nu au astăzi o idee despre ce înseamnă concret a fi discipol”, a declarat el pentru CNA. Unul dintre lucrurile care le lipsește tinerilor este relația personală cu Dumnezeu. „A fi conștient de faptul că îl urmez de-a lungul zilei, că este cu mine și că nu este ceva inventat. Nu inventez. Nu este teorie El este cu noi acum și dorește ca noi să continuăm misiunea Sa”, a spus el. Tinerii „sunt schimbarea. Ei sunt cei răspândiți în lume. Nu sunt viitorul Bisericii: ei sunt Biserica.”
Curtis Martin, fondator și director executiv FOCUS, a spus pentru CNA că dacă vrei să schimbi lumea trebuie să pornești din campusuri. Viitorii lucrători pastorali cu tinerii, viitoarele cupluri, viitorii profesori, preoți ș.a.m.d., trec cu toții acum prin universități. Actualmente FOCUS are 550 de misionari în 125 de colegii din 38 de state. În februarie 1997, Curtin Martin și dr. Scott Hahn au anunțat începutul pentru FOCUS la o emisiune a Maicii Angelica. Pe atunci organizația nu exista, dar Hahn a spus: „Trebuie să existe după ce o anunțăm”. În respectiva emisiune, Maica Angelica a fost atât de încântată de inițiativă încât le-a cerut telespectatorilor să doneze bani pentru FOCUS. „Am strâns 10.000 de dolari în acea noapte și acela a fost începutul”, a povestit el. Arhiepiscopul Charles Chaput, pe atunci în fruntea Diecezei de Denver, l-a invitat să fondeze FOCUS în Dieceza sa. „În acele prime zile se întrevedea deja că va fi un succes, dar nu la scara de astăzi.” Prima conferință națională, din 1999, a avut 25 de participanți. „Acum sunt circa 13.000 la această întâlnire”, a spus Arhiepiscopul. „Este minunat. Au fost ani mulți, și cu siguranță apar roade dincolo de imaginația mea.”
Dr. Scott Hahn a afirmat c㠄bucuria Domnului este ceea ce oamenii experimentează aici mai mult decât orice altceva”. Cheia noii evanghelizări este bucuria Evangheliei (Evangelii Gaudium), după cum spunea Papa Francisc. A subliniat că evenimentul înseamn㠄mai mult decât 13.000 – sunt sutele de mii (de persoane) la care vor ajunge acești 13.000”. Arturo Rodriguez, student din Texas, a spus că partea lui favorită a fost Adorația Euharistică de joi seara. „A fost cea mai reușită Adorație.” Peste 4.000 de spovezi au fost ascultate în acea noapte. Când va ajunge acasă, studentul a spus că va căuta oportunitățile pe care i le oferă colegiul pentru a fi mai implicat în credință.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 573, Ultimul acces: 2021-04-18 10:30:01