O veche biserica din Turcia va fi restaurata - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O veche biserică din Turcia va fi restaurată

[2017-01-12]
de Iulian Dumitrascu

Biserica Sfântul Gheorghe a fost construită în jurul anilor 1800 în provincia nord-vestică a cartierului Osmaneli din orașul turc Bilecik. În prezent se află în ruine și va fi transformată în muzeu, după un proces de restaurare. Proiectul de restaurare a fost aprobat de Consiliul Monumentelor și procesul efectiv va dura doi ani, informează hurriyetdailynews.com
Münür Șahin, primarul orașului, a spus că acest cartier a fost casă pentru mai multe obiective istorice. El a mai subliniat că teritoriul pe care se întinde lăcașul de cult a fost un sit religios în epocile trecute. De asemenea, biserica a servit drept locaș de închinare pentru creștini, dar s-a prăbușit din cauza incendiilor și a dezastrelor naturale ce au survenit pe parcursul timpului.
După aprobarea proiectului, Patriarhul Ecumenic a vizitat regiunea.
Am reevaluat situația în care se află biserica. Acest loc nu va mai fi deschis niciodată ca locaș de închinare. Va servi ca muzeu și spațiu cultural și avem permisiunile necesare pentru aceasta. Vom aduce artefacte din tot orașul Osmaneli și le vom expune aici, a spus ierarhul.
Vorbind despre biserică, academicianul Seçkin Evcim de la Departamentul de Istorie a Artelor al Universității Ordu a declarat că nu sunt informații clare cu privire la data și arhitectura lăcașului de cult. El recunoaște că biserica a avut un rol important pentru regiune.
Este interesant și frumos că un stil internațional care a fost dominant în a doua jumătate a secolului al 19-lea, în special în Europa de Est, poate fi observat în Anatolia, a apreciat academicianul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 686, Ultimul acces: 2021-04-23 11:09:42