Preotii din Arhiepiscopia Dunarii de Jos sprijina persoanele fara adapost - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Preoții din Arhiepiscopia Dunării de Jos sprijină persoanele fără adăpost

[2017-01-12]
de Andrei Pau

Preoții din Arhiepiscopia Dunării de Jos au demarat mai multe acțiuni social-filantropice care au ca scop ajutorarea persoanele care au fost afectate de condițiile meteo extreme, notează site-ul oficial al Eparhiei.
În data 11 ianuarie 2017, prin implicarea preoților din cadrul Protoieriei Brăila și a personalului de la Cantina Socială Sfântul Cuvios Casian din municipiu au fost oferite pachete cu alimente, ceai cald, pături, pilote și perne celor 150 de persoane fără adăpost aflate în grija Centrului Social de Găzduire în Regim de Urgență din municipiul Brăila.
Potrivit Nicoletei Oancea, director executiv în cadrul Direcției de Asistență Socială-Brăila, acțiunea inițiată de Arhiepiscopia Dunării de Jos dorește să încurajeze comunitatea brăileană să participe la astfel de acțiuni.
Această inițiativă a Arhiepiscopiei Dunării de Jos ne ajută foarte mult, având în vedere că în acest centru, în perioada sezonului rece, se adăpostesc 152 de persoane dintre care 92 sunt provenite de pe stradă, iar celelalte au venit aici din sistemul de protecție al copilului. Totodată, încurajăm și comunitatea brăileană să vină către noi, pentru că avem nevoie atât de articole de îmbrăcăminte, cât și de obiecte de igienă personală, a spus Nicoleta Oancea
La rândul său, părintele Mircea Băncilă, Protoiereu de Brăila, a declarat că în perioada următoare, pe baza unui grafic comun al protoieriei Brăila și Direcției de Asistență Social㠖 Brăila, persoanele aflate în evidența Centrului Social de Găzduire în Regim de Urgență vor beneficia zilnic de hrană caldă, ceai și articole de îmbrăcăminte.
Manifestări similare au avut loc și în municipiul Galați, atât la Centrul de Urgență pentru persoanele fără adăpost și la celelalte centre sociale, cât și la persoanele aflate în dificultate, la domiciliile lor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 725, Ultimul acces: 2021-04-22 10:26:13