Centrul „Sfantul Vasile cel Mare” | O noua sansa pentru oamenii fara adapost din Craiova - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Centrul „Sfântul Vasile cel Mare” | O nouă șansă pentru oamenii fără adăpost din Craiova

[2017-01-12]
de Andrei Pau

Persoanele fără adăpost din Craiova găsesc sprijin în această perioadă la Centrul Sfântul Vasile. Solicitările pentru cazare au crescut, în ultimele zile, 23 persoane fără adăpost, cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani, fiind primite la centru.
Potrivit părintelui Adrian Stănulică, Președintele Asociației Vasiliada, menirea centrului este aceea de a ajuta pe cei aflați în nevoie.
Chiar dacă numărul standard de locuri disponibile este limitat, considerăm că este de datoria noastră să facem toate eforturile pentru a-i sprijini pe semenii noștri care nu au adăpost. Astfel, am decis suplimentarea numărului de locuri, încercând să ajutăm cât mai multe persoane aflate în situație de risc din cauza temperaturilor foarte scăzute. Colegii mei sunt pregătiți să ofere acestor persoane, pe lângă cazare, și trei mese calde pe zi, produse pentru igienă, haine curate, iar dupa caz, consiliere socială și psihologică a spus părintele Adrian Stănulică.
Centrul de Urgență pentru persoane fără adăpost Sfântul Vasile funcționează în Craiova de 8 ani datorită parteneriatului dintre Asociația Vasiliada, Consiliul Local al Municipiului Craiova și Arhiepiscopia Craiovei. Acesta oferă cazare pe perioadă determinată, acordare masă (3 mese/zi), preparare hrană caldă, consiliere socială, precum și alte activități.
De asemenea, în cadrul așezământului, beneficiarii primesc, pe lângă serviciile de bază, și suport pentru găsirea și păstrarea unui loc de muncă, reușind astfel să depășească situația de criză inițială și să dezvolte un plan pentru viitorul lor. În cursul anului trecut au beneficiat de serviciile Centrului peste 100 de persoane, dintre care 28 au fost ajutate sa își găsească un loc de muncă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 640, Ultimul acces: 2021-04-17 17:37:51