Mc Donald`s-ul de langa Vatican va oferi mese calde oamenilor strazii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mc Donald`s-ul de lângă Vatican va oferi mese calde oamenilor străzii

[2017-01-12]
11.01.2017, Vatican (Catholica) - După numeroase polemici și contestații legate de deschiderea sa, localul Mc Donald’s de pe Borgo Pio, aproape de Piața San Pietro, va oferi mâncare oamenilor străzii care trăiesc în zona Vaticanului. Inițiativa s-a născut din colaborarea între celebrul lanț de fast-food și asociația Medicina Solidară, cu susținere din partea Elemosineriei apostolice, condusă de Mons. Konrad Krajewski. Distribuirea meselor va avea loc în fiecare zi de luni, de la ora 13, începând din 16 ianuarie 2017, în zona Pieței San Pietro și pe Via della Conciliazione, unde trăiesc pe stradă numeroase persoane fără locuință.
Voluntarii asociației Medicina Solidară vor fi cei care vor distribui mâncarea. Meniul prevede un cheeseburger dublu, mere proaspete feliate și o sticlă mică cu apă. „Sunt foarte mulțumită de acest acord cu McDonald’s”, a explicat Lucia Ercoli, director al asociației, „care a răspuns prompt la apelul nostru de a oferi de mâncare celor care trăiesc pe stradă în zona Pieței San Pietro. Colaborăm de mai mult timp cu Elemosineria Apostolică pentru a asigura controale medicale și tratamente acestor persoane”. Cu această inițiativă, a adăugat Lucia Ercoli, „facem un salt de calitate, oferind oamenilor care trăiesc pe stradă în acest cartier și posibilitatea unei mese care să le garanteze un aport de proteine și vitamine”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 685, Ultimul acces: 2021-04-17 18:59:45