Patru ani de la trecerea la cele vesnice a Arhiepiscopului Epifanie Norocel. IPS Ciprian a oficiat Slujba Parastasului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patru ani de la trecerea la cele veșnice a Arhiepiscopului Epifanie Norocel. IPS Ciprian a oficiat Slujba Parastasului

[2017-01-15]
de Iulian Dumitrascu

La Catedrala arhiepiscopală Înălțarea Domnului din Buzău a fost oficiată sâmbătă, 14 ianuarie 2017, o slujbă de pomenire pentru Arhiepiscopul Epifanie Norocel, la împlinirea a patru ani de la trecerea sa la cele veșnice. Parastasul a fsot săvârșit de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu preoții consilieri și inspectori din Administrația Eparhială, cu părinții protoierei și cu slujitorii celor două catedrale arhiepiscopale.
La acest moment comemorativ, au participat, de asemenea, mulți preoți, monahi și monahii din întreaga Eparhie, precum și credincioși buzoieni, care au dorit să aducă un pios omagiu vrednicului ierarh, după cum ne-a precizat Dragoș Olteanu, consilier mass-media și purtătorul de cuvânt al Eparhiei.
După slujba religioasă, Pr. Manea Cristișor, fost profesor și director la Seminarul Teologic Ortodox Chesarie Episcopul din Buzău, a rostit un cuvânt despre viața Arhiepiscopului Epifanie și despre realizările sale în cei treizeci de ani de păstorire a Eparhiei Buzăului și Vrancei. În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a arătat că noi, cei de astăzi, avem datoria de conștiință de a ne ruga pentru înaintașii noștri, mutați la Domnul.
Trebuie să conștientizăm cât de important este să trăim în comuniune unii cu alții, atât cu cei ce sunt în viață, cât și cu cei care au trecut pe celălalt tărâm al existenței umane. Dincolo, a plecat sufletul celui răposat, însă, aici, i-au rămas osemintele pământești, menite să se întoarcă în pământul din care au fost alcătuite. De vreme ce Arhiepiscopul Epifanie a fost înmormântat în Catedrala Arhiepiscopală, ctitoria sa de suflet, se cuvenea să-i facem parastasul în acest locaș de cult, în apropierea mormântului său; de altfel, însuși cuvântul de origine greacă «parastas» înseamnă a sta alături de cineva. Așadar, cu privirea și mintea îndreptate către Arhiereul Hristos, ne-am rugat și l-am pomenit pe cel care a fost, deopotrivă, păstor de suflete sau părinte duhovnicesc al clerului și credincioșilor din cele două județe, Buzău și Vrancea, dar și conducător al unei Eparhii istorice, căreia i-a sporit prestigiul dobândit în decursul istoriei, prin împlinirile sale, în plan spiritual, cultural, social și administrativ-gospodăresc, a spus Arhipăstorul Buzăului și Vrancei.
La final, soborul slujitorilor a oficiat și un Trisaghion la mormântul Înaltpreasfințitului Părinte Epifanie, care s-a mutat la Domnul în după-amiaza zilei de 7 ianuarie 2013.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 534, Ultimul acces: 2021-04-14 07:14:12