Papa catre agentii de securitate: Sunteti ca niste ingeri pazitori in Piata San Pietro - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa către agenții de securitate: Sunteți ca niște îngeri păzitori în Piața San Pietro

[2017-01-14]
Papa Francisc
14.01.2017, Vatican (Catholica) - Sfântul Părinte s-a întâlnit vineri, 13 ianuarie 2017, cu responsabili și cu membri ai personalului din cadrul Inspectoratului pentru Siguranță Publică care își desfășoară activitatea în Vatican. Audiența a avut loc în Sala Clementină, din Palatul Apostolic, în jurul orei prânzului. La întâlnire au fost de asemenea prezenți responsabili și funcționari ai Poliției de Stat și un grup de capelani, însoțiți de coordonatorul național. Adresându-se participanților la întâlnire, Papa Francisc și-a exprimat stima și recunoștința față de slujirea lor generoasă, care nu este lipsită de riscuri și dificultăți, citim în materialul de pe situl Radio Vatican.
„Voi sunteți, într-un anumit sens, ‘îngerii păzitori’ din Piața San Pietro”, a spus Pontiful, amintind cum zi de zi desfășoară serviciul de pază în acest atât de deosebit centru al creștinătății și alte locuri care țin de Vatican, „cu deosebită solicitudine, profesionalitate și simț al datoriei”. Referindu-se la ultima perioadă, care a fost deosebit de intensă datorită numeroaselor evenimente prilejuite de Anul Sfânt al Milostivirii, Pontiful i-a elogiat pe membrii personalului din cadrul Inspectoratului pentru Siguranță Publică pentru profesionalitatea și disponibilitatea de care au dat dovadă, care au permis desfășurarea Jubileului în siguranță și seninătate.
„Îndeosebi în această ultima perioadă, ați demonstrat competență și curaj în înfruntarea tuturor problematicilor și a diferitelor pericole, implicându-vă cu generozitate în prevenirea delictelor. În acest fel, ați făcut să fie sigur accesul pelerinilor în Bazilică, ca și la întâlnirile cu Succesorul lui Petru. Pentru toate acestea vă mulțumesc mult! Cunosc dificultatea muncii voastre și sacrificiile pe care le aveți de înfruntat în fiecare zi. Să știți că vă apreciez mult și mă gândesc deseori cu recunoștință la voi și la munca voastră prețioasă.” În încheiere, Papa Francisc a invocat binecuvântarea Domnului asupra persoanelor care asigură ordinea și securitatea în Vatican, încredințându-i – împreună cu familiile lor – protecției Maicii Domnului.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 513, Ultimul acces: 2021-04-23 18:07:17