Persecutia asupra crestinilor este in crestere in al patrulea an consecutiv - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Persecuția asupra creștinilor este în creștere în al patrulea an consecutiv

[2017-01-13]
Lisa Pearce
13.01.2017, Washington (Catholica) - Persecuția globală a creștinilor este în creștere în al patrulea an la rând și este într-o „ascensiune rapid㔠în Asia, a avertizat grupul Open Doors din Marea Britanie miercuri, 11 ianuarie, în raportul său anual privind persecuțiile creștine. „Naționalismul religios se extinde pe glob potrivit cifrelor făcute publice astăzi ca parte raportului mondial al Open Doors 2017”, a declarat Lisa Pearce, director al Open Doors Marea Britanie & Irlanda. „Nivelele de persecuție cresc rapid în Asia și pe sub-continentul indian, provocate de naționalismul religios extrem, care este adesea aprobat tacit, și uneori încurajat activ de conducerile locale și naționale.”
Miercuri, 11 ianuarie 2017, grupul Open Doors a publicat raportul său anual privind situația persecuțiilor globale ale creștinilor. Lista prezintă țările în care au loc cele mai grave persecuții asupra creștinilor, pe baza informațiilor adunate de la lucrătorii din teren și de la „experți independenți”. Open Doors a fost fondată în 1955 de fratele olandez Andrew, care ducea pe furiș Biblii în Europa de Est comunistă. De atunci, organizația a crescut la a ajuta creștini din 50 de țări trimițându-le Biblii și alte materiale necesare și luând public poziție în favoarea lor.
Persecuția per ansamblu a creștinilor a crescut față de anul trecut; „creștinii sunt uciși pentru credința lor în mai multe țări decât înainte”. „Creștinii care trăiesc în aceste țări au nevoie de sprijinul familiei lor, al Trupului lui Cristos, pentru a-i ajuta să stea fermi în credința lor”. În Pakistan au avut loc cele mai multe atacuri fatale împotriva creștinilor, „chiar mai multe decât în nordul Nigeriei”. Mexicul a înregistrat de asemenea un val violent prin uciderea a 23 de lideri creștini în anul 2016, legată și de răpirea mai multor preoți. De la alegerea actualului președinte, Enrique Pena Nieto, în 2012, încoace, în țară au fost uciși 15 preoți.
Pentru al 16-lea an consecutiv, Coreea de Nord, sub dictatură comunistă, a fost stabilită ca fiind „cel mai rău loc din lume pentru creștini”. Aici se află 300.000 de creștini în mijlocul unei populații de 25,4 milioane. Creștinii de acolo suferă din cauza statului totalitar care monitorizează de aproape acțiunile lor și le cere să aducă cult familiei aflate la putere. Ei trebuie să se roage doar în privat. Cei care sunt descoperiți de stat a fi creștini pot ajunge în lagăre dure de muncă forțată, unde se estimează că în prezent suferă 50-75.000 de creștini.
Toate țările de pe primele 10 locuri din în lista cu cele mai grave persecuții ale creștinilor se află în Asia și Africa. Somalia este pe locul doi în listă, urmată de Afghanistan, Pakistan, Sudan, Siria, Irak, Iran, Yemen și Eritrea. Somalia „are nivele de persecuție aproape la fel de ridicate ca în Coreea de Nord. Islamul este religia de stat în Somalia și toți creștinii provin din rândul musulmanilor”, ceea ce înseamnă că dacă este descoperită convertirea lor, aceasta poate duce la persecuție și chiar decapitare. Sunt doar câteva sute de creștini în această țară cu o populație de peste 11 milioane. Cel puțin 12 creștini au fost uciși în Somalia în 2016. Țara este condusă de un „sistem tribal”, practic anarhic, fără legi, ceea ce înseamnă că entități precum grupul militant al-Shabaab „pot persecuta creștinii fără teamă de consecințe”.
Afghanistanul este numărul trei de pe listă, o altă țară tribală în care a fi creștin este ilegal. Republica islamică Pakistan este a patra, mai mulți creștini fiind uciși aici pentru credința lor, în 2016, decât în orice altă țară. Există aproape 4 milioane de creștini acolo, într-o populație de peste 196 de milioane. Un număr estimativ de 700 de femei și fete creștine au fost răpite în 2016, multe dintre ele fiind violate și forțate să se căsătorească cu bărbați musulmani. Legile stricte ale țării – care includ pedeapsa cu moartea – permit și aici violența împotriva creștinilor fără teamă de consecințe.
Persecutarea creștinilor a înregistrat o creștere îngrijorătoare în Asia, inclusiv în cea de-a doua țară din lume ca populație, India, unde au loc 15 atacuri împotriva creștinilor în fiecare săptămână, poate chiar mai multe, deoarece unele atacuri nu sunt raportate de victimele înfricoșate. Au avut loc „cel puțin 10” răpiri de creștini acolo în 2016, zece violări ale unor femei creștine și peste 800 de atacuri fizice asupra creștinilor. Laos, Bangladesh și Vietnam au înregistrat de asemenea o persecutare mai mare a creștinilor de către naționaliștii religioși.
În Orientul Mijlociu, creștinii au fost prinși în mijloc în războaiele din Yemen, Siria și Irak. „Războiul civil din Yemen a redus țara la o pustietate, cu mulți creștini prinși la mijloc, cum sunt cei 16 uciși într-un atac asupra unui azil creștin pentru persoane în vârstă și cu dizabilități”. Alte probleme de persecuție includ extremismul islamic în Africa Subsahariană și încercările de distrugere a caselor creștinilor, în speranța ca ei să stabilească permanent în altă parte.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1208, Ultimul acces: 2024-03-28 09:49:04