Despre iubire - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Despre iubire

[2017-01-16]
de Sorin Ionițe

La editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut lucrarea Despre iubire, a părintelui prof. dr. Dumitru Belu.
Lucrarea a fost publicată pentru prima dată în anul 1945, la Timișoara. Contextul reeditării îl aflăm din Nota editorială:
Într-o societate în care chiar și dragostea este înțeleasă uneori greșit, sau este invocată în mod arbitrar pentru a justifica diferite atitudini și comportamente, lucrarea de față reușește să ofere o perspectivă corectă și complexă a conceptului de iubire și să arate superioritatea iubirii creștine față de alte forme de manifestare pe care iubirea le poate îmbrăca.
Lucrarea este structurată în 5 capitole, în care autorul intră treptat în complexitatea temei. Astfel, sunt tratate aspecte precum: Persoană și comunitate, Aspectele afectiv, cognitiv și volițional ale iubirii, Iubirea ca act intențional, ca act creator, Iubirea creștină, ș.a.
În ultimul capitol al cărții, Actualitatea iubirii creștine, autorul pune marile conflicte ale lumii pe seama neîndeplinirii poruncii iubirii.
Cei care se consideră mărturisitori ai lui Hristos trebuie să se lase pătrunși de adevărul că relele care există astăzi chiar în sânul națiunilor creștine dau măsura absenței lor de la împlinirea datoriei iubirii. (…) Iubirea creștină, oricât de sublimă, ricât de dumnezeiască ar fi, nu va izbuti niciodată să transforme lumea, dacă creștinii nu vor pune, mai presus de orice, hotărârea de a o înfăptui în viața lor proprie, cu prețul oricăror suferințe, și de a o afirma în lume cu prețul vieții proprii, subliniază părintele Dumitru Belu în ultimul capitol al cărții.
Lucrarea poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărților Bisericești (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Krețulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piața Gării de Nord, nr. 1-3, ieșire Calea Griviței), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).
De asemenea, lucrarea poate fi vizualizată pe site-ul www.colportaj.ro și poate fi comandată la adresele: magazin@colportaj.ro, magazin@editurapatriarhiei.ro sau la numărul de telefon 0737. 145. 184.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1214, Ultimul acces: 2024-04-19 06:13:22