Poetul Mihai Eminescu omagiat la Centrul de zi din satul Pitulusa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Poetul Mihai Eminescu omagiat la Centrul de zi din satul Pitulușa

[2017-01-16]
de Sorin Ionițe

La Centrul de zi Dănuț al Parohiei Broșteni I – Pitulușa din județul Vrancea, s-a desfășurat sâmbătă, 14 ianuarie 2017, proiectul cultural-educațional Eminescu-Luceafăr, eu-o mică stea, ne-a precizat Dragoș Olteanu, consilier mass-media al Episcopiei Buzăului și Vrancei.
A zecea ediție a acestui proiect, coordonată de Parohul Parohiei Broșteni I – Pitulușa, Părintele Dorel Norocea, și de preoteasa Elisaveta, a fost organizată în parteneriat cu Primăria Broșteni. Scopul manifestării a fost captarea atenției copiilor și stimularea dezvoltării creativității în realizarea unui eveniment cu prilejul Zilei Culturii Naționale.
În cadrul acțiunii s-au derulat următoarele activități:
Prezentarea vieții și operei lui Mihai Eminescu de profesoarele voluntare de la centru și discuții cu elevii pe baza acestora;
Premierea lucrărilor plastice inspirate din opera eminesciană realizate de către copiii de la centru;
Un recital în care cei mai mici au rostit poezii;
Grupul vocal Angels, al Centrului Dănuț a intonat romanțe pe versuri eminesciene.
Potrivit Elisavetei Norocea, coordonatoarea Centrului de zi Dănuț, evenimentul organizat constituie o formă de manifestare a aprecierii față de poetul Mihai Eminescu.
Evenimentul organizat la Centrul nostru constituie atât o formă de manifestare a aprecierii marelui poet, cât și o dovadă clară că tinerii și copiii pot fi motivați să citească și să studieze opera eminesciană, o comoară vie, care deschide itinerarul poeziei românești spre universalitate, a declarat Elisaveta Norocea.
La final, participanții au fost premiați cu diplome și cărți de Emilian Dumitriu, primarul comunei Broșteni.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1151, Ultimul acces: 2023-09-21 01:57:43