Comitetul Executiv al MECC s-a intrunit in Liban - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Comitetul Executiv al MECC s-a întrunit în Liban

[2017-01-18]
de Aurelian Iftimiu

Comitetul executiv al Consiliului Bisericilor din Orientul Mijlociu (MECC) s-a întrunit pe parcursul a două zile în capitala Libanului.
Întâlnirea Comitetului executiv MECC a fost găzduită în perioada 16-17 ianuarie 2017 de Biserica Națională Evanghelică din Beirut. Ședințele au fost co-prezidate de Preafericitul Părinte Ioan, Patriarhul Antiohiei, președintele familiei ortodoxe, Patriarhul siriac Aphram II, președintele familiei orientale necalcedoniene, și Rev. Habib Badr, președintele familiei evanghelice, în prezența secretarului general Pr. Michel Jalakh.
MECC a fost înființat în 1974 și este format din reprezentanți ai patru familii ecleziale, însumând împreună 14 milioane de creștini din Orientul Mijlociu.
Cele patru familii ecleziale sunt: Ortodoxă, Catolică, Orientală (necalcedoniană) și Evanghelică. Familia eclezială ortodoxă este formată din Patriarhia Alexandriei, Patriarhia Antiohiei, Patriarhia Ierusalimului și Biserica Ortodoxă a Ciprului.
În cadrul ședinței de luni, Rev. Badr a subliniat cinci aspecte importante privind viitorul MECC:
Necesitatea de a promova activitățile MECC;
Cristalizarea imaginii MECC pentru organizațiile internaționale prin documente comune și standardizate asupra problemelor cruciale care privesc Bisericile din Orientul Mijlociu;
Nevoia MECC de a reface relația cu populația musulmană din zonă;
Importanța îmbunătățirii și extinderii activităților misionare;
Potențialul MECC de a lua poziție față de diverse probleme.
În cadrul primei zi de lucrări, participanții MECC au fost primiți la Palatul prezidențial Baabda de Excelența Sa Michel Aoun, Președintele Republici Liban. Președintele Aoun a subliniat importanța rolului creștinilor în Orientul Mijlociu și a apreciat mesajul MECC în ceea ce privește păstrarea și extinderea prezenței creștine în zonă.
La sfârșitul întâlnirii, Președintele libanez i-a oferit Patriarhului Ioan al Antiohiei o copie veche a Evangheliei scrisă în limba greacă. Copia Evangheliei a fost confiscată de armata libaneză de la o organizație teroristă care a recunoscut sustragerea ei de la Mănăstirea Sfânta Tecla din Maaloula, Siria.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 632, Ultimul acces: 2021-04-17 23:43:15