Timisoara: Ajutor pentru trei familii afectate de incendiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Timișoara: Ajutor pentru trei familii afectate de incendiu

[2017-01-21]
de Andrei Pau

Trei familii cu mai mulți copii din cartierul timișorean Freidorf au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma incendiului ce a avut loc în data de 12 ianuarie 2017. La scurt timp de la producerea nefericitului eveniment, Mitropolitul Banatului a mers în mijlocul acestor familii, aducându-le mângâiere și speranță, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.
În urma incendiului, acoperișul și bunurile aflate în interior au fost complet deteriorate. Primii care au sărit în ajutor au fost vecinii și mai mulți enoriași ai parohiei Timișoara-Fraidorf .
Arhiepiscopia Timișoarei, în colaborare cu Parohia Timișoara-Freidorf, s-a mobilizat în vederea reparării urgente a imobilului. În acest sens, ajutorul a constat în punerea la dispoziție a materialelor de construcții necesare. Totodată, au fost alocate și resurse umane: meseriași și tehnicieni, pentru repararea instalației electrice și sanitare. Ajutorul Arhiepiscopiei Timișoarei vine în contextul în care aceste familii se confruntă cu o situație financiară dificilă.
Părintele Cristian Pavel, consilier social-filantropic al Arhiepiscopiei Timișoarei, și-a exprimat speranța că lucrările efectuate la casă vor fi finalizate în cel mai scurt timp.
Acest șantier este, de fapt, o rămășiță a unei lupte dureroase, care a făcut ca familiile de aici să rămână fără casă. Este o casă într-un cartier mărginaș al orașului, o casă modestă a unor credincioși muncitori, care s-au străduit ca puținul pe care îl au să îl îngrijească. În urma acestei nefericiri, este bine că oamenii nu au fost vătămați fizic. Nădăjduim să finalizăm cât mai repede lucrările la acoperiș, iar locuința să redevină un loc primitor pentru acești oameni, a precizat părintele Cristian Pavel.
Parohia Timișoara-Fraidorf a contribuit la ajutorul acordat celor rămași fără locuință. Potrivit părintele paroh Mircea Lăutaș, creștinii din parohie s-a implicat material și financiar în sprijinirea celor trei familii.
Parohia trebuie să fie mamă pentru toți credincioșii ei și e nevoie să fie mamă pentru cei în necazuri și pentru cei care trec prin întâmplări nefericite. În urma incendiului, Parohia Freidorf, prin credincioșii ei, s-a implicat cu ajutor material și financiar, pentru sprijinirea acestor trei familii, care au rămas fără acoperiș deasupra capului. Avându-l model pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, care este de fiecare dată prezent în mijlocul evenimentelor, ne-am gândit să fim și noi prezenți, sprijinind familiile afectate, dar și echipa de constructori”, a spus părintele paroh Mircea Lăutaș,
Reprezentanții Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei sunt prezenți la fața locului zi de zi, pentru a se asigura de bunul mers al lucrărilor, dar și pentru ca cele trei familii să poată locui din nou în casă într-un timp cât mai scurt.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1308, Ultimul acces: 2024-03-28 05:18:27