Ziua Voluntarului Caritas la Oradea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua Voluntarului Caritas la Oradea

[2017-01-29]
29.01.2017, Oradea (Catholica) - Cea de-a XI-a ediție a Zilei Voluntarului Caritas, „Împreună pentru o lume mai bună”, a avut loc joi, 26 ianuarie 2017, în sala festivă a Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu, din Oradea. În cadrul ei au fost premiați voluntarii Asociației Caritas Eparhial Oradea, activi în anul 2016, citim în materialul de pe EGCO.ro. Gazdele evenimentului au fost Denisa Here și Marcel Răzvan Costea, voluntari Caritas Eparhial Oradea. La eveniment au participat, alături de voluntari și invitații lor, PS Virgil Bercea, Episcopul greco-catolic de Oradea; pr. Olimpiu Todorean, Vicar general; Florica Cherecheș, deputat; Ioana Florea, din partea ASCO.
Prin această premiere s-a urmărit recunoașterea publică a meritelor celor mai activi voluntari. În anul 2016, din cei peste 400 voluntari aflați în baza de date a asociației, 285 au fost voluntari activi, totalizând un număr de 6.210 ore prestate în serviciul aproapelui. Au fost acordate 12 premii pentru implicarea în activități și programe, 3 premii speciale și premiul „Voluntarul anului 2016”. Amintim câteva dintre premiile acordate. Premiul „Cantina socială”, acordat voluntarului Andrei Horgoș. „Cantina socială este un serviciu social în cadrul căruia voluntarii, pe lângă servirea efectivă a beneficiarilor, interacționează în mod direct cu beneficiarii. Într-un cadru familial, cu o vorbă bună și un zâmbet, servesc prânzul beneficiarilor și la final fac curat în sala de mese”.
Premiul „Colecta de Paști”, activitate care s-a desfășurat în trei biserici din Oradea: Mănăstirea Maica Domnului, biserica Sfântul Nicolae și biserica Sfânta Treime, și în 2 magazine: Carrefour Era și Selgros, cu participarea a 32 de voluntari, realizând un total de 243 de ore de muncă, a fost acordat voluntarului Marcel Răzvan Costea. De asemenea, Colecta de Crăciun este o activitate deja cunoscută a asociației. La Colecta de alimente din anul 2016 s-au implicat 118 voluntari contribuind la strângerea de alimente în valoare de peste 9.000 de lei. Premiul „Colecta de Crăciun” a fost acordat voluntarei Andreea Munteanu.
Tinerii participă la activități de voluntariat și pe perioada vacanței de vară. De exemplu, elevii participă activ la activitățile de la Cantina socială pe parcursul verii, întâmpinând beneficiarii asociației cu multă deschidere. Premiul „Vacanță dedicată voluntariatului” a fost acordat voluntarei Denisa Fersigan. A fost acordat și un Premiu special „Vacanță dedicată voluntariatului” – acelor voluntari care au oferit mai mult decât un pic din timpul lor: au organizat și participat la Tabăra de vară pentru copiii din Centrele de zi. Le-au oferit o experiență nouă copiilor și au avut ocazia de a învăța foarte multe, atât voluntarii cât și copiii care frecventează activitățile centrului de zi. Premiul a fost acordat voluntarilor: Andreea Ciuciu, Alexa Ologu, Adina Dume, Andra Ologu, Maria Gligor, Andreea Maria Pop, Celia Maria Ile, Lorena Pop.
Mai amintim Premiul „Prieteni pentru un zâmbet” acordat voluntarului David Petrică. „Cei 12 voluntari clovni-doctori au realizat din luna octombrie până în luna decembrie 2016 423 de ore de voluntariat. Meseria lor este minunată: aduc zâmbete pe chipurile celor internați la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu, în fiecare dintre cele trei vizite săptămânale pe care le realizează”. Premiul „Cel mai activ voluntar” este acordat an de an pentru numărul de ore prestate și numărul activităților în care s-a implicat. Premiul a fost acordat voluntarei Cristina Diaconescu.
„Voluntarul anului” este un premiu care se acordă în fiecare an unui voluntar pentru: timpul, disponibilitatea, diversitatea activităților, numărul de ore prestate și calitatea serviciilor oferite. Premiul Voluntarul anului 2016 a fost acordat voluntarei Ioana Georgiana Popa. Evenimentul a fost presărat cu momente artistice susținute de Corul Giocoso al Liceului de Arte din Oradea, Ioana Alexandra Vasile, trupa de majorete: Bianca Mierluț, Ester Csatari-Malec, Ada Matei, Jennifer Bartok, Renata Toma, Lorena Mureșan, Bianca Iacob, Liana Popovits și Alexandra Malozsak, Sapir Barbu și Olimpiu Man, grupul copiilor de la Centrul de zi Gabrielle și Ionuț Malița, Carla Maxim și Cristina Diaconescu.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 891, Ultimul acces: 2024-04-25 12:07:53