Concert caritabil vocal-simfonic „Inimi pentru inimi”, in Catedrala din Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Concert caritabil vocal-simfonic „Inimi pentru inimi”, în Catedrala din Iași

[2019-03-20]
în Catedrala din Iași
Concertul caritabil vocal-simfonic „Inimi pentru inimi” cu Requiem-ul în re minor pentru soliști, cor și orchestră, KV 626 de W.A. Mozart, a avut loc sâmbătă, 16 martie 2019, începând cu ora 19.30, la Catedrala romano-catolic㠄Sfânta Fecioară Maria, Regin㔠din Iași. Concertul a fost organizat de Episcopia Romano-Catolică Iași în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iași și a avut drept scop strângerea de fonduri pentru refacerea și reluarea activității la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu” Iași, grav afectat în urma unui incendiu. Concertul a fost susținut de cele două ansambluri ale Filarmonicii „Moldova” Iași – Orchestra simfonică și Corul academic „Gavriil Musicescu”, dirijor: maestrul Horia Andreescu.

Ne-am bucurat când Catedrala romano-catolic㠄Sfânta Fecioară Maria, Regină”, locul unde s-a desfășurat evenimentul, a devenit plină de oameni simpli, dar doritori să se implice în ajutorarea semenilor lor. Ne-au fost alături persoane de toate vârstele, ceea ce spune multe despre societatea noastră și ne tresare sufletul de bucurie la gândul că atâția oameni s-au aplecat asupra cauzei cu empatie și dăruire. Suma strânsă este de aproximativ 20.000 lei și va fi redirecționată refacerii Institutului de Boli Cardiovasculare Iași. Glasurile artiștilor celor două ansambluri ale Filarmonicii „Moldova” Iași au răsunat îngerește, sunetele înălțătoare au reușit să scoată lacrimi de emoție mai multor ascultători. Pentru o oră am uitat de lumea materială, de griji sau gânduri pragmatice și am fost acolo, într-un „vibrato” și un întreg cu sala, ansamblurile, participanții, toți uniți de o cauză atât de emoționantă și de o importanță deosebită.
Ne-am simțit onorați și emoționați la auzul cuvintelor rostite de Excelența Sa Petru Gherghel, Episcop de Iași: „Bucurați-vă cu cei care se bucură și plângeți cu cei care plâng. Suntem extrem de recunoscători că atâtea persoane se alătură pentru solidaritate, dar și pentru operă. Eu sunt beneficiar al Centrului de Boli Cardiovasculare și doresc cu acest prilej să îmi exprim recunoștința față de cei care s-au alăturat acestei cauze. Această inițiativă ne-a ajutat să trăim bucuria speranței, iar Filarmonica «Moldova» Iași ne-a făcut să ne înălțăm. Mă bucur că v-ați întors privirea spre cauză și mă bucur să văd că sunt atâtea inimi pentru inimi. Catedrala are menirea să facă pe oameni să spere, să se bucure și să ne facă să trecem de la durere la bucurie”.
Aducem mulțumiri deosebite: Filarmonicii „Moldova Iași”, implicit moderatoarei noastre Luiza Torboli (artist liric), prof. univ. dr. Bujor Prelipcean (manager); Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu” Iași, managerului Grigore Tinica (profesor chirurg cardiolog); Episcopiei Romano-Catolice de Iași; Centrului Diecezan Caritas Iași; Primăriei Municipiului Iași, implicit domnului primar Mihai Chirica pentru prezență și implicare; Partenerilor media: Apollonia TV, Evenimentul Regional al Moldovei, Radio Iași, Ziarul de Iași, Radio Maria, Viva FM. De asemenea, mulțumim publicului care a răspuns cu generozitate la acest apel de suflet. Bolile de inimă nu așteaptă! (Centrul Diecezan Caritas Iași pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 2290, Ultimul acces: 2020-06-03 15:29:38