BNR omagiaza Manastirea Putna la 550 de ani de la sfintire - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

BNR omagiază Mănăstirea Putna la 550 de ani de la sfințire

[2019-03-21]
de Gheorghe Anghel

Banca Națională a României a lansat luni, 18 martie 2019, în circuitul numismatic o monedă din aur și o monedă din alamă, pentru colecționare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfințirea bisericii Mănăstirii Putna.
Aversul monedei din aur redă imaginea bisericii Mănăstirii Putna, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominal㠄100 LEI”, stema României, inscripția „PUTNA” și anul de emisiune „2019”, informează BNR.
Aversul monedei din alamă, pentru colecționare redă imaginea bisericii Mănăstirii Putna, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominal㠄50 Bani”, stema României, inscripția „PUTNA” și anul de emisiune „2019”.
Reversul comun monedelor din aur și din alamă, pentru colecționare prezintă portretul domnitorului Ștefan cel Mare și inscripția în arc de cerc ,,STEFAN CEL MARE”.
Monedele din aur și monedele din alamă, pentru colecționare, sunt ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent.
Ele sunt însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5938, Ultimul acces: 2020-06-03 23:01:44