Episcopul Oradiei a slujit in cea mai mare manastire de maici din Eparhie, infiintata in urma cu 27 ani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Oradiei a slujit în cea mai mare mănăstire de maici din Eparhie, înființată în urmă cu 27 ani

[2019-04-01]
de Sorin Ionițe

Episcopul Sofronie a slujit duminică la cea mai mare mănăstire de maici din Episcopia Oradiei, Mănăstirea „Sfânta Cruce”, înființată în Duminica Sfintei Cruci din anul 1992, pe data de 29 martie.
În 1993 a fost dusă la Mănăstirea Sfintei Cruci o biserică de lemn din satul bihorean Corbești, iar ulterior, prin grija și osteneala obștii monahale și cu ajutorul multor binefăcători, au fost zidite în incinta așezământului monahal, pe lângă numeroase corpuri de chilii și clădiri anexe, o biserică mare cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, dar și alte patru paraclise cu diferite hramuri.
La aniversarea a 27 ani de la înființare, duminică, 31 martie 2019, Preasfințitul Părinte Sofronie s-a rugat împreună cu obștea monahală și cu pelerinii în cadrul Liturghiei Sfântului Vasile cel Mare și a oficiat o hirotonie în preot.
PS Sofronie la Mănăstirea Sfânta Cruce, 31 martie 2019. ©Episcopia Oradiei
Ierarhul le-a vorbit celor prezenți la Mănăstirea Sfânta Cruce despre „purtarea crucii personale”.
Preasfinția Sa a spus că viața aici pe pământ este pentru noi toți o continuă încercare „pentru că nu suntem din această lume, deși trăim în ea”.
„Condiția Bisericii luptătoare din care face parte și generația noastră de creștini este aceea de răstignire”.
„Nu găsim în istoria bisericească niciun loc în care Biserica să nu fi fost prigonită, nedreptățită, jefuită de toate ale sale, iar creștinii, generație după generație, au cunoscut încercările, prigoana și martiriul, dar pe toate le-au îndurat cu seninătate, cu bucurie, în nădejdea învierii”, a precizat Episcopul Sofronie.
Episcopul Oradiei a recomandat de asemenea să punem umărul și „la purtarea crucii semenului nostru”.
„Purtarea crucii noastre este o datorie. Punerea umărului la purtarea crucii de către aproapele nostru este de mare frumusețe duhovnicească”, a spus Preasfinția Sa.
Vezi mai multe din predica Episcopului Sofronie pe site-ul oficial al Episcopiei Oradiei.
Mănăstirea Sfânta Cruce asigură masa zilnică pentru mai mult de 100 persoane cu posibilități materiale limitate. Cele 70 maici și surori de mănăstire fac desfășoară și alte activități filantropice și realizează croitorie bisericească, broderie și pictură pe lemn.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5134, Ultimul acces: 2020-06-04 01:44:02