Parohia Sf. Sava din Iasi propune in Post dialoguri de seara pe teme actuale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Parohia Sf. Sava din Iași propune în Post dialoguri de seară pe teme actuale

[2019-03-29]
de Sorin Ionițe

Parohia „Sf. Sava” îi invită pe ieșeni în perioada următoare să participe, pe lângă programul liturgic specific Postului Mare, la unele dialoguri de seară pe teme actuale cu Diac. Sorin Mihalache.
„Adunați de pe drumuri”
„Adunați de pe drumuri” este intitulat primul dialog care va avea loc duminică, 7 aprilie 2019, de la ora 18:00.
Părintele diacon Sorin Adrian Mihalache va vorbi sub acest generic despre (re)venirea în fire și alte înțelesuri spirituale ale parabolei Fiului Risipitor.
„Scos din priză”
Următorul dialog de seară se va numi „Scos din priză (sau decuplat)”. Întâlnirea se va desfășura în Duminica a cincea din Post, 14 aprilie 2019. Discuțiile propun reflecții filocalice și date recente din neuroștiințe despre eliberare de griji.
Din aceeași serie de evenimente face parte și un concert de muzică bisericească intitulat „Săptămâna Mare – Taina Sfintelor Pătimiri”. Concertul se va desfășura în joia dinaintea Floriilor, pe 18 aprilie 2019.
Mai multe detalii puteți afla pe pagina oficială de Facebook a Parohiei „Sf. Sava” din Iași.
Părintele Sorin Adrian Mihalache
Diac. Lect. Dr. Sorin Adrian Mihalache este licențiat în matematică și teologie, a absolvit cursuri de master în psihologie, filosofie, teologie și fizică teoretică, iar din anul 2010 este doctor în Filozofie al Universității „Al. I. Cuza” din Iași, cu teza „Dimensiunea cosmică a persoanei”, sub îndrumarea prof. univ. dr. Ștefan Afloroaei.
Este tatăl a trei copii și cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, editor executiv al „Journal for Interdisciplinary Research on Religion and Science”, editată de Centrul de Cercetare Interdisciplinară Avansată în Religie și Știință al Universității „Al. I. Cuza” Iași, coordonator al Centrului de Studii Interdisciplinare în Religie și Știință al Fundației „Solidaritate și Speranță”, fiind implicat și în alte proiecte și activități cu specific interdisciplinar.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2662, Ultimul acces: 2020-06-04 00:45:20