Prim-ministrul Georgiei a vizitat Manastirea Antim - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prim-ministrul Georgiei a vizitat Mănăstirea Antim

[2019-04-15]
de Gheorghe Anghel

Prim-ministrul Georgiei, Mamuka Bakhtadze, a vizitat luni 15 aprilie 2019 Mănăstirea Antim din Capitală, ctitoria Sfântului Antim Ivireanul, georgian de origine.
Demnitarul a fost primit de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal.
Ierarhul i-a prezentat așezământul monahal, precum și muzeul mănăstirii.
Preasfinția Sa a vorbit despre bunele relații dintre cele două popoare și a evidențiat faptul că Sfântul Antim este o punte de legătură între România și Georgia.
La final, Părintele Episcop Varlaam a oferit prim-ministrului Mamuka Bakhtadze o icoană reprezentând pe Sfântul Antim Ivireanul, dar și un album dedicat mănăstirii Antim.
În cadrul vizitei, oficialul georgian a depus flori la statuia Sfântului Antim Ivireanul aflată în fața așezământului monahal bucureștean.
Mănăstirea, ctitorie a Sfântului Antim, a fost construit în „mahalaua popii lui Ivașco”, pe locul unei biserici de lemn, fiind sfințită în 1715.
Catapeteasma din piatră, icoana Tuturor Sfinților, icoana celor patru sfinți: Alexie, Nicolae, Antim, Agata și ușa masivă de stejar de la intrarea în biserică au fost lucrate chiar de ierarhul georgian.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5094, Ultimul acces: 2020-06-04 03:26:44