Ce ne invata in mod special evangheliile din perioada de dupa Invierea Domnului? – PS Varlaam - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ce ne învață în mod special evangheliile din perioada de după Învierea Domnului? – PS Varlaam

[2019-04-29]
de Gheorghe Anghel

„Toate aceste evanghelii din perioada celor patruzeci de zile ne arată adevărurile fundamentale că Iisus este Fiul lui Dumnezeu celui viu și că El a înviat cu adevărat din morți”, a spus Preasfinția Sa în a doua zi de Paște la Mănăstirea Radu Vodă.
Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica istoricului așezământ monahal al cărui stareț este arhim. Nectarie Șofelea.
Preasfinția Sa a insistat în omilia rostită asupra faptului că evangheliile din perioada Penticostarului, în chip pedagogic, relatează mai multe mărturii despre dumnezeirea Mântuitorului, dar și despre Învierea Sa.
„Biserica ne pune la dispoziție acest nor de mărturii ca noi să nu avem nici cea mai mică îndoială cu privire la realitatea Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a explicat Părintele Episcop.
Episcopul vicar Varlaam la Mănăstirea Radu Vodă. Foto credit: Cristian Constantinescu
Episcopul vicar patriarhal a adus lămuriri și a precizat că acest lucru este necesar deoarece, de cele mai multe ori, credința noastră este „tulburată de îndoieli”.
„Chiar dacă suntem creștini, chiar dacă suntem botezați în numele Preasfintei Treimi, chiar dacă am primit pecetea darului Duhului Sfânt în Taina Mirungerii și adesea, dacă avem dezlegarea duhovnicului, ne împărtășim cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos, totuși, sub imperiul atâtor ispite și încercări, credința noastră este puțină, insuficientă, este tulburată de îndoieli”, a punctat ierarhul.
Apoi, el a reiterat rolul didactic al textelor evanghelice care „vin tocmai ca să spulbere orice formă de îndoială din sufletul nostru”.
„Unul dintre evangheliști a și spus că toate cele scrise în evanghelii s-au scris ca voi să credeți că Iisus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, și crezând viață să aveți în numele Lui”, a reamintit Preasfinția Sa.
De asemenea, Părintele Episcop Varlaam a relatat momentul în care „ucenicii tulburați de toate cele ce s-au întâmplat în Săptămâna Sfintelor Pătimiri cu Domnul, s-au îndoit la început de Învierea Lui”.
Apoi, el a evidențiat îndemnul pe care Hristos l-a adresat ucenicilor să stea tari în credință.
„Când a intrat prin ușile încuiate cu Trupul Său îndumnezeit, ei au crezut că văd o nălucă și Mântuitorul Iisus Hristos, ca Dumnezeu, cunoscând gândurile lor, i-a întrebat: pentru ce gândiți acestea în inimile voastre pentru că Duhul nu are carne și oase precum mă vedeți pe Mine având. I-a îndemnat să se uite la rănile din mâini și picioare și la rana lăsată de lancea sutașului în coasta Sa și să fie credincioși și nu necredincioși.
Alături de Preasfinția Sa, din soborul slujitor au făcut parte mai mulți clerici din obștea mănăstirii Radu Vodă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 10761, Ultimul acces: 2020-06-04 01:28:30