Parintele Razvan Ionescu in vizita la singura manastire romaneasca din Elvetia: „E o minune” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Părintele Răzvan Ionescu în vizită la singura mănăstire românească din Elveția: „E o minune”

[2020-08-28]
de Ștefana Totorcea

Părintele Răzvan Ionescu se află în vizită la unica mănăstire românească din Elveția: Acoperământul Maicii Domnului din Sciernes d’Albeuve, în cantonul Fribourg. El a scris pe Facebook că este o minune felul în care a reușit mica obște să răzbată în această țară.
„Am hotărât să vă împărtășesc minuni din viața de zi cu zi. Ne hrănesc și ne fac mai frumoși. Iată familia mea, integrată iubitor in familia singurei mănăstiri ortodoxe românești din Elveția”, a scris pe Facebook părintele Răzvan Ionescu, parohul parohiei române „Sf. Parascheva – Sf. Genoveva” (Saint Sulpice) Paris.
El recomandă insistent tuturor să descopere acest loc binecuvântat:
„Mă întreb dacă românii noștri din Elveția realizează ce comoară au în proximitate. Și anume, care? Oameni frumoși, gata să vă iubească și mângâie in Hristos. E o minune cum răzbat aceste monahii într-o țară unde nu au venituri. Și totuși, minunea se întâmplă”.
După o perioadă petrecută la Castelul Rosière de la Grolley, Franța, proprietatea unei fundații a Diocezei Catolice de Lausanne, Genava și Fribourg, maicile au căutat un loc mai liniștit și mai retras, unde să-și urmeze rânduiala de rugăciune și muncă. L-au găsit la Les Sciernes d’Albeuve, în Elveția, unde obștea s-a stabilit în 2013.
În data de 28 septembrie 2019, în prezența a 300 de credincioși din diaspora, Înalpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif al Europei Occidentale și Meridionale a sfințit noul paraclis al mănăstirii, cu hramurile „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” și „Sf. Ioan Maximovici”.
IPS Iosif la sfințirea noii capele. Foto: Adrian Roșu
Pe lângă rânduiala de rugăciune și traducerile de cărți duhovnicești, maicile se ocupă cu agricultura ecologică și fabricarea de săpunuri și uleiuri artizanale pe care le distribuie în magazinul mănăstirii, la târgurile din zonă și prin comenzi făcute pe Internet.
Contact
Site: http://monasteresuisse.mitropolia.eu
Adresă: Monastère Protection-de-la-Mère-de-Dieu, Route de la Gare nr. 39, 1669 Les Sciernes d’Albeuve, SUISSE
Pentru donații
Cont IBAN: CH10 8010 5000 0043 3013 7 (CHF)
Cont IBAN: CH41 8010 5000 0043 3016 1 (EUR)
SWIFT : RAIFCH22
Banca: Raiffeisen
Codul băncii: 80105
Adresa băncii: Route du Chevalier 3, 1723 Marly, SUISSE

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 619, Ultimul acces: 2024-04-16 13:25:09