PS Iosif Paulet: Fericitul Anton Durcovici, un marturisitor al sperantei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Iosif Păuleț: Fericitul Anton Durcovici, un mărturisitor al speranței

[2020-12-05]
Fer. Ep. Anton Durcovici
Apropiindu-se ziua de 10 decembrie, când Biserica noastră locală de Iași îl cinstește în chip deosebit pe Fericitul Episcop Anton Durcovici, PS Iosif Păuleț a adresat un mesaj preoților din Dieceză pentru ca, în ziua comemorării acestui martir, dar și în zilele premergătoare, să înalțe spre Dumnezeu rugăciuni stăruitoare pentru ca Episcopul Durcovici să fie cât mai curând declarat Sfânt.

În scrisoare, PS Iosif afirmă c㠄ziua de 10 decembrie a fiecărui an a devenit pentru noi toți o zi de recunoștință și de profundă încredere în milostivirea lui Dumnezeu, care nu abandonează niciodată poporul Său”. Explică apoi motivația gestului său, îndemnând să se acorde sărbătorii „atenția cuvenită”, sugerând concret să li se prezinte credincioșilor „exemplul admirabil de sfințenie al Episcopului Anton” și să fie încurajați „să apeleze cu încredere la mijlocirea sa”. „Marele nostru păstor, care a plătit cu propria viață adeziunea sa neclintită la Cristos și la Biserica sa, să ne fie tuturor model de speranță creștină în aceste timpuri de încercare pe care le trăim! El, care a fost nevoit să înfrunte duritatea ‘pandemiei’ comuniste, rămânând statornic până la sfârșit, să ne fie puternic mijlocitor în dificultățile cu care ne confruntăm!”
Episcopul de Iași amintește apoi ce obișnuia să spună predecesorul său pe când era în închisoarea din Sighetu Marmației: „Vor veni zile mai bune și pentru poporul român, atât de greu încercat”. Și continuă și de fapt încheie astfel scrisoarea sa: „După exemplul lui, să fim și noi în mijlocul credincioșilor noștri martori ai speranței, încercând să îi încurajăm cu mângâierea credinței pe toți cei care se simt descurajați și înspăimântați! Să păstrăm vie, așadar, memoria Episcopului nostru martir Anton Durcovici! În mod special, în ziua comemorării sale, dar și în zilele premergătoare, vă îndemn să înălțați spre Dumnezeu rugăciuni stăruitoare pentru ca el să fie cât mai curând declarat Sfânt, spre slava lui Dumnezeu și spre binecuvântarea întregului nostru popor! Fericite Anton Durcovici, roagă-te pentru noi!”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 194, Ultimul acces: 2021-03-05 22:56:48