5 decembrie: Ziua Internationala a Voluntarilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

5 decembrie: Ziua Internațională a Voluntarilor

[2020-12-05]
de Iulian Dumitrașcu

Ziua Internațională a Voluntarilor este celebrată anual în 5 decembrie.
Sărbătoarea a fost înființată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 1985 pentru a evidenția contribuția importantă a acțiunilor de voluntariat în dezvoltarea societății, dar și pentru a oferi exemple de urmat în acest sens.
Campania Zilei Internaționale a Voluntarilor din acest an mulțumește voluntarilor din întreaga lume și, de asemenea, arată dificultățile și nevoile voluntarilor în timpul pandemiei.
„Mulțumim voluntari pentru că ați fost în prima linie a pandemiei Covid-19 și ați abordat provocările cauzate de pandemie, v-ați asigurat că toată lumea rămâne în siguranță și pentru că ați fost acolo pentru oameni și planetă!”, se menționează pe site-ul ONU.
Tema din acest an este „Together We Can Through Volunteering” („Împreună putem prin voluntariat”).
Perioada în care facem Rai: Primim Darul, oferim Darul, devenim daruri
Ziua Internațională a Voluntarilor este privită ca o șansă unică pentru voluntari și organizații de a-și împărtăși valorile și de a-și promova activitatea între comunitățile lor, organizațiile neguvernamentale (ONG-uri), autoritățile guvernamentale și sectorul privat.
Unul dintre modelele de bună practică este cel oferit de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului care organizează diferite activități cu impact social puternic.
Dintre proiectele cele mai importante desfășurate de ei amintim: „Sănătate pentru Sate”, „Campania de preventive și educație pentru sănătate”, „Donează Sânge, Salvează o viață!”, donarea de aparatură medicală pentru spitale, „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”.
La nivel mondial există aproximativ un miliard de persoane care își dedică voluntar timpul, abilitățile și pasiunea pentru a face lumea un loc mai bun.
Adesea sunt primii care acționează în momentele de criză. Ei creează legături sociale și dau glas grupurilor marginalizate și vulnerabile, contribuind la construcția de comunități rezistente, ajutând oamenii să facă față dezastrelor naturale, instabilității politice, șocurilor economice și a altor presiuni.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 147, Ultimul acces: 2021-03-01 16:29:39