Filantropia Ortodoxa Bistrita desfasoara campania „Imbraca un copil orfan de Craciun si sprijina pe cei nevoiasi!” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Filantropia Ortodoxă Bistrița desfășoară campania „Îmbracă un copil orfan de Crăciun și sprijină pe cei nevoiași!”

[2020-12-05]
de Iulian Dumitrașcu

Asociația Filantropia Ortodoxă Bistrița desfășoară în apropierea Sărbătorii Nașterii Domnului campania „Îmbracă un copil orfan de Crăciun și sprijină pe cei nevoiași!”.
Demersul are ca beneficiari pe copiii orfani cu dizabilități de la Centrul pentru protecția copilului de pe strada Toamnei din Bistrița.
„Vom încerca să-i îmbrăcăm în hăinuțe noi și, alături de produsele tradiționale de Crăciun, pachetele vor conține: trening, pijama, șosete, maieu, fular, mănuși, căciulă, bluză de bumbac, papuci de casă, vestă, colanți și ghetuțe. Toate lucrurile vor fi noi, ambalate și vor fi livrate de noi în condiții de siguranță pentru copii”, a declarat Pr. Marius Pintican, Președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud.
Proiectul se extinde și la alte categorii de oameni.
„Alături de copiii orfani nu îi uităm nici pe copiii din familiile numeroase sau monoparentale. În acest sens, am întocmit o listă cu 64 de copii nevoiași, listă din care bunii noștri credincioși pot să aleagă câte un copil, pe care să îl îmbrace în hăinuțe noi și, de ce nu, să-i poarte de grijă și pe mai departe”.
„Ne dorim să ajungem și la bătrânii singuri și aflați în lipsuri. 40 din aceștia sunt în evidențele Cantinei noastre sociale Sfânta Filofteia. Apoi, ne vom îndrepta ajutorul nostru și către cei 30 de pacienți dializați pe care îi transportăm din întreg județul la secția de Hemodializă a Spitalului Județean Bistrița”.
„Un mic dar vor primi și 50 de familii cu deficiențe de auz, surdo-muți și 50 de deținuti aflați în Penitenciarul din Bistrița care nu au de la cine să primească vizite”, a mai spus Părintele Marius Pintican.
Cei care doresc să sprijine acest proiect, o pot face expediind ajutoarele la Cantina socială Sfânta Filofteia din Piața Unirii nr. 9 (clădirea Protopopiatului Ortodox) sau în contul Asociației Filantropia Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud RO09RNCB0038130592410001, cod fiscal 31017916, BCR – Bistrița.
Asociația Filantropia Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud, prin Cantina socială Sfânta Muceniță Filofteia din municipiul Bistrița, oferă zilnic, de luni până vineri, masa de prânz unui număr de peste 80 de persoane, iar în ajunul sărbătorilor de peste an oferă ajutoare consistente familiilor nevoiașe din județul Bistrița-Năsăud.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 186, Ultimul acces: 2021-03-01 08:30:19