PS Varlaam Ploiesteanul i-a pomenit la Manastirea Sihastria pe duhovnicii din „Gradina cu sfinti” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Varlaam Ploieșteanul i-a pomenit la Mănăstirea Sihăstria pe duhovnicii din „Grădina cu sfinți”

[2020-12-06]
de Iulian Dumitrașcu

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a oficiat sâmbătă o slujbă de pomenire la Mănăstirea Sihăstria pentru duhovnicii din „Grădina cu sfinți”: Arhim. Cleopa Ilie, Arhim. Ioanichie Bălan și Ierom. Paisie Olaru.
La aceeași slujbă, Episcopul vicar patriarhal s-a rugat pentru sufletul starețului Victorin Oanele, trecut la Domnul în anul 2014, și al arhim. Vartolomeu Florea, pictorul Mănăstirii Sihăstria, trecut la cele veșnice în anul 2018.
Slujba parastasului a fost precedată de Sfânta Liturghie.
PS Varlaam Ploieșteanul a vorbit în cuvântul său despre scopul vieții creștine.
„Anul acesta, ziua pomenirii acestor trei mari duhovnici și îndrumători duhovnicești s-a făcut în ziua pomenirii unuia dintre marii părinți ai vieții de chinovie, Sfântul Sava cel Sfințit din pustiul Palestinei. Evanghelia care se citește la pomenirea acestui sfânt și la pomenirea celor trei mari duhovnici ai Mănăstirii Sihăstria formează o unitate extraordinară și se întâmplă o dată la șapte ani”.
„Mântuitorul descoperă ucenicilor că nimeni nu cunoaște pe Fiul decât Tatăl și nimeni nu cunoaște pe Tatăl decât Fiul. Scopul vieții noastre creștine pe acest pământ este de a îl descoperi, de a îl întâlni și de a trăi în comuniune cu Dumnezeu”, a afirmat Preasfinția Sa.
Pomenirea părinților de la Sihăstria se face în fiecare an, în prima sâmbătă din luna decembrie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 185, Ultimul acces: 2021-02-28 13:02:39